‘Samsung maakt 160 miljoen OLED-schermen voor de iPhone 8’

Rick van der Veer
13 februari 2017, 16:11
2 min leestijd

Samsung heeft een deal gesloten met Apple over de levering van OLED-schermen. Dankzij de Samsung OLED-deal worden er 160 miljoen schermen geleverd voor de volgende iPhone.

Lees verder na de advertentie.

Samsung OLED-deal

Met de deal tussen Samsung en Apple zou 4,3 miljard dollar gemoeid zijn, zo meldt The Korea Herald. De overeenkomst houdt in dat Samsung 60 miljoen OLED-panelen levert aan Apple. Deze schermen maken hoogstwaarschijnlijk hun terugkeer in de iPhone 8, die volgens geruchten in september van dit jaar op de markt komt.

Het is niet de eerste keer dat Apple OLED-schermen afneemt van Samsung. Vorig jaar kocht het Amerikaanse bedrijf al 100 miljoen OLED-panelen, wat toen al geruchten leek te bevestigen dat de volgende iPhone een scherm met deze beeldtechniek krijgt. Door de beperkte hoeveelheid schermen leek het toen alsof Apple maar één iPhone-model met OLED zou uitrusten, maar de meest recente deal maakt het denkbaar dat alle nieuwe iPhone-versies een dergelijk scherm krijgen.

Samsung OLED-deal

Naast LG is Samsung het enige bedrijf dat OLED-schermen produceert. De Display-divisie van het bedrijf heeft meer dan 95 procent van de markt in handen op het gebied van OLED-schermen. Doordat Apple een grote hoeveelheid panelen van het bedrijf afneemt lijkt er een schaarste te ontstaan op de markt.

Mogelijk kunnen concurrenten van Samsung en Apple hierdoor zelf minder makkelijk aan OLED-panelen komen, wat gevolgen kan hebben voor welk schermtype concurrerende smartphones aan boord krijgen. De schermafdeling van LG zou zich ook voorbereiden om OLED-displays aan Apple te gaan verkopen, maar kan qua productie bij lange na Samsung niet bijbenen.

Draadloos opladen

Na allerlei geruchten over draadloos opladen op de volgende iPhone is Apple officieel lid geworden van het Wireless Power Consortium. Dat bestaat uit een verzameling bedrijven die samenwerken aan onder meer de Qi-standaard voor het draadloos opladen van accu’s. Dat Apple lid is geworden van deze vereniging betekent natuurlijk niet meteen dat de iPhone 8 straks voorzien wordt van draadloos opladen, maar gezien de geruchten is het een opvallende ontwikkeling.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen