Samsung moet iPhone producent Apple miljard betalen
Redactie

Afgelopen vrijdag heeft de jury in San José in Amerikan bepaald dat Samsung de patenten van Apple heeft geschonden. Samsung heeft gebruik gemaakt van de technologieën om niet alleen de iPhone, maar ook de iPad na te maken.

Miljard dollar

Het bedrijf uit Zuid-Korea moet aan de concurrent Apple nu een schadevergoeding betalen van net iets meer dan een miljard dollar. Dat komt omgerekend neer op een bedrag van 840 miljoen euro. De jury heeft vastgesteld dat de techniek van inzoomen van Samsung erg veel lijkt op de door Apple bedachte techniek. De gelijkenis werd ook vastgesteld bij de icoontjes die door Apple zijn bedacht en door Samsung zijn nagemaakt en dat geldt ook voor de zwarte voorkant. De jury heeft tegenclaims ongegrond verklaard. Samsung stelde namelijk dat Apple ook patenten van hen had geschonden.

Grote overwinning voor Apple

Apple is weliswaar niet op alle punten in het gelijkgesteld door de rechtbank, maar de uitspraak wordt als een grote overwinning voor Apple beschouwd in de strijd die wereldwijd gaande is en om octrooirechten gaat. Samsung liet in een reactie weten het vonnis als een verlies voor de consument in Amerika te beschouwen. Overigens is het wel de verwachting dat Samsung tegen het vonnis van de rechtbank in beroep zal gaan.

De strijd is dus nog niet gestreden en de term ‘wordt vervolgd’ zal hier dan ook zeker op van toepassing zijn.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.