‘Samsung toch verantwoordelijk voor iPhone 6 processor’

Gijs Ettes
10 maart 2014, 16:42
1 min leestijd
‘Samsung toch verantwoordelijk voor iPhone 6 processor’

Vorige week gingen geruchten dat Apple voor de productie van de A8-processor voor de iPhone 6 was overgestapt naar chipfabrikant TSMC, omdat het bedrijf minder afhankelijk wil zijn van Samsung. Recente berichten wijzen er echter op dat Apple en Samsung al een deal hebben gesloten voor de productie van de chip die we terugzien in de iPhone 6.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6 processor

Ondanks dat Apple en Samsung verwikkeld zijn in diverse patentzaken, werken ze volgens ZDNet Korea nog steeds samen voor de productie van de iPhone 6 processor. Deze moet weer een flinke verbetering zijn ten opzichte van de A7-chip in de iPhone 5S, die ook al een stuk sneller is dan zijn voorgangers.

Naast een snellere processor is het aankomende Apple-toestel mogelijk ook voorzien van een vlottere wifi-chip en een grafische chip (PowerVR GX6650) die in staat is om nog mooiere beelden te produceren. Dat laatste is vooral fijn voor gebruikers die veel gamen op hun iPhone.

De verwachting is verder dat het totaal aantal verscheepte iPhones dit jaar, mede dankzij de iPhone 6, zal toenemen met maar liefst 23 procent.

Het design van de iPhone 6

Hoogstwaarschijnlijk kent de iPhone 6 een dunner design dan zijn voorgangers, met een groter scherm (4,8 inch) en een hogere resolutie (1080p). Hoewel Apple het ontwerp van de smartphone goed geheim weet te houden, zwerven er op het web diverse interessante iPhone 6 concepten rond. Daarnaast wijzen sterke geruchten erop dat het toestel is voorzien van een flinke beschermlaag van het krasbestendige saffierglas.

Het laatste iPhone 6 nieuws op een rijtje

Categorieën: Devices, Geruchten
Device: iPhone 6

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

iPhone 6
iPhone 6
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's