‘Samsung verdient meer aan onderdelen iPhone X dan de Galaxy S8’

Lars Paijmans
3 oktober 2017, 9:17
1 min leestijd
‘Samsung verdient meer aan onderdelen iPhone X dan de Galaxy S8’

Terwijl gebruikers van de iPhone en Galaxy-smartphones elkaar vaak als concurrenten zien, verdient Samsung meer aan iPhone X-onderdelen dan aan die van de Galaxy S8.

Lees verder na de advertentie.

De Samsung iPhone X-overeenkomst

The Wall Street Journal schrijft een interessant verhaal over de productie van de iPhone X. Samsung speelt hier een grote rol in, omdat zij de enige partij is die de oled-displays levert. Daarnaast voorziet het bedrijf ook de NAND-geheugenchips.

Uiteindelijk zal dit Samsung zo’n 4 miljard dollar meer opleveren dan dat het bedrijf aan de Galaxy S8-onderdelen verdient. Als je dit terugrekent, verdient Samsung 110 dollar per verkochte iPhone X. Eén tiende van de verkoopprijs van 1100 dollar dus. Dit duurt volgens het onderzoek minstens voort tot de zomer van 2019.

Samsung iPhone X

Deze nauwe samenwerking tussen Apple en Samsung komt niet uit de lucht vallen. De twee bedrijven zijn al tien jaar met elkaar verbonden. Dat begon al toen Lee Jae-yong, de kleinzoon van Samsungs oprichter, met Steve Jobs overlegde over het flashgeheugen van de iPod.

Goede samenwerking tussen twee concurrenten

Bronnen van The Wall Street Journal benadrukken bovendien dat de concurrentiestrijd tussen de twee bedrijven achter de schermen een stuk minder hevig is. Intern noemen veel Samsung-werknemers Apple ‘LO’, wat voor ‘Lovely Opponent’ staat. Ook worden er achter de schermen regelmatig ontdekte foutjes in hardware en software uitgewisseld.

Hoewel Samsung dus tegelijkertijd wil dat de Note 8 en Galaxy S8 het beter doen dan de iPhone 8 en X, zal het bedrijf er ook niet rouwig om zijn als Apple wel degene met de grootste verkoopaantallen wordt. De iPhone X is vanaf 27 oktober te bestellen in Nederland, de eerste exemplaren worden daarna op 3 november geleverd.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone X
Apple iPhone X

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu