De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘Samsung wordt de belangrijkste producent van nieuwe iPhone-chips’

Rutger Otto
26 januari 2015, 8:59
2 min leestijd
‘Samsung wordt de belangrijkste producent van nieuwe iPhone-chips’

Samsung zal wederom een grote rol spelen in de productie van de aankomende lijn iPhones, wat waarschijnlijk de iPhone 6S gaat worden. Het Zuid-Koreaanse bedrijf zal ongeveer 75 procent van de nieuwe A9-chips voor de nieuwe iPhone gaan maken.

Lees verder na de advertentie.

Samsung produceert de iPhone-chips

Dat meldt de Zuid-Koreaanse krant Maeil Business, een nieuwtje dat door Reuters werd overgenomen. Volgens de krant is Samsung dus voor driekwart van de A9-chip-productie verantwoordelijk. Het overige deel zou in Apples eigen fabriek in Austin gemaakt worden.

Samsung maakt al jaren onderdelen voor iPhones en iPads. Niet alleen de chips, ook de schermen werden lange tijd door Samsung gemaakt. Vorig jaar probeerde Apple zich wat los te weken van het Zuid-Koreaanse bedrijf, omdat Apple en Samsung vaak met elkaar in de clinch liggen. Zo werd de Taiwanese fabrikant Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) verantwoordelijk voor de A8-chip in de iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

apple iphone 6

Apple en Samsung

Eind vorig jaar gingen al geruchten dat de iPhone 6S chip juist weer door Samsung geproduceerd zou worden. Het verhaal was toen dat Samsung de A9-processor voor 70 procent zou maken met Globalfoundries, een bedrijf waar Samsung een samenwerking mee aanging. De overige chips zouden van TSMC komen.

a9 chip

Met de nieuwe berichten lijkt het er dus op dat Apple voorlopig nog niet zonder Samsung kan, want de A9-chip moet één van de belangrijkste componenten in het nieuwe toestel worden. Dat zou Apple waarschijnlijk liever anders gezien hebben. De laatste jaren kwamen Apple en Samsung elkaar in de rechtbank namelijk vaak tegen omdat ze elkaar van patentschendingen beschuldigden. Vorig jaar in augustus maakten beide bedrijven bekend om alle patentzaken buiten de Verenigde Staten stop te zetten, maar op zaken binnen Amerika heeft het geen effect.

De iPhone 6S (of iPhone 7) wordt waarschijnlijk pas in september aangekondigd. Tot die tijd houden we je op de hoogte van de belangrijkste geruchten.

Lees meer over Apple

Via: Reuters
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen