‘Samsung gaat oled-schermen maken voor iPads en 16 inch-MacBook Pro’

Lars Paijmans
24 mei 2019, 9:05
2 min leestijd
‘Samsung gaat oled-schermen maken voor iPads en 16 inch-MacBook Pro’

Apple zou in Samsung met gesprek zijn over de productie van oled-schermen voor de onaangekondigde 16 inch MacBook Pro en iPad Pro. Het zou de eerste keer zijn dat de Mac en iPad een oled-display krijgen.

Lees verder na de advertentie.

MacBook Pro oled-scherm op komst?

Het gerucht is afkomstig van The Elec, een website die we nog niet zo vaak hebben gehoord als het om Apple-geruchten gaat. De betrouwbaarheid hiervan is dan ook lastig te controleren.

De Koreaanse website schrijft dat de twee bedrijven gesprekken voeren, maar nog geen concrete afspraken hebben gemaakt. Dat doet vermoeden dat deze iPads en Macs nog niet op de planning staan om spoedig te worden uitgebracht.

MacBook Pro oled-scherm

Het zou hier gaan om een nieuwe iPad Pro en een 16 inch-MacBook Pro, twee producten die al eerder in geruchten zijn opgedoken. In tegenstelling tot de iPhone gebruikt de iPad nog steeds enkel lcd-schermpanelen. Apple zou nu dus bezig zijn om in ieder geval de duurdere iPad Pro over te laten stappen op oled.

Het is al jaren geleden dat Apple een 16 inch-MacBook op de markt bracht. Volgens geruchten richt deze nieuwe 16 inch-Pro zich dan ook echt op de professionele gebruiker, wat ongetwijfeld betekent dat dit de duurste Mac ooit wordt. Zeker als het apparaat een oled-scherm krijgt.

Oled vs led

Oled-schermen kunnen onder meer mooiere zwarttinten tonen dan lcd-schermen. Dit komt omdat een oled-paneel individuele pixels volledig kan uitschakelen. Als er een zwart vlak getoond moet worden, laat een lcd-scherm de kleur zwart zien, terwijl een oled-scherm al deze pixels uitschakelt. Dit zorgt voor een veel diepere en realistischere zwarttint.

Eerder deze week onthulde Apple een nieuwe MacBook Pro, die op een nieuw toetsenbord na geen nieuwe functies introduceerde. Het ging hierbij puur om de betere processor. Het is dus de vraag of Apple van plan is om eind dit jaar nog een MacBook Pro uit te brengen, of de plannen voor dit 16 inch-model bedoeld zijn voor 2020. Wordt vervolgd dus.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: The Elec
Bron afbeelding: Viktor Kadar
Categorieën: Apple, Devices
Spotlight: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's