Samsung verliest oude Nederlandse rechtszaak tegen Apple in hoger beroep

Rutger Otto
21 mei 2014, 9:10
2 min leestijd
Samsung verliest oude Nederlandse rechtszaak tegen Apple in hoger beroep

In een Nederlandse patentzaak tekende Samsung hoger beroep aan tegen de uitspraak uit 2012 van de rechtbank waarmee ze van Apple verloren. Een importverbod voor de Galaxy SII en Galaxy Ace blijft gelden, zo sprak het Gerechtshof Den Haag.

Lees verder na de advertentie.

Samsung hoger beroep

Al in november 2012 sprak de rechtbank het vonnis dat de Galaxy SII en de Galaxy Ace van Samsung inbreuk maakten op een Apple-patent. Het ging om het zogenaamde ‘bounce-back’ patent, waarbij foto’s terug lijken te stuiteren, als je ze van het scherm af probeert te slepen.

Er verandert niets

Na de uitspraak beloofde Samsung de functie van de betreffende smartphones te halen. Sindsdien werden de Galaxy SII en de Galaxy Ace nog steeds verkocht, maar zonder de bounce-back functie. Na de uitspraak van het Gerechtshof verandert er dus niets voor de telefoons die Samsung nu in Nederland verkoopt.

Het importeren van de toestellen Galaxy SII en Galaxy Ace blijft overigens verboden, zo stelt het Gerechtshof. AppleInsider vond de uitspraak. Vorig jaar werd in Duitsland hetzelfde patent afgewezen. Of Samsung erg met de uitspraak zal zitten lijkt onwaarschijnlijk, want beide betreffende toestellen zijn inmiddels behoorlijk verouderd.

Lastige relatie tussen Apple en Samsung

Apple en Samsung liggen al jaren in de clinch om patentzaken. De bedrijven beschuldigen elkaar over en weer van patentschendingen. Hoewel Google en Apple het afgelopen week bijlegden, ligt de verhouding tussen Apple en Samsung iets gevoeliger. Advocaten van Apple hebben dinsdag nog gezegd dat een vredesluiting met Samsung tijdverspilling is, omdat een advocaat van Samsung wijlen Steve Jobs met een ‘jihadist’ vergeleek.

Begin deze maand verloor Samsung nog een grote patentzaak van Apple, waarna het Zuid-Koreaanse bedrijf 120 miljoen dollar moet betalen aan Apple. De relatie tussen de twee bedrijven is moeizaam. Toch kan Apple niet zonder Samsung, want het bedrijf uit Cupertino is zeer afhankelijk van de schermen die Samsung voor iPads maakt.

Lees meer Apple nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu