Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Samsung Gear S2 krijgt binnenkort iPhone-ondersteuning

Redactie
6 januari 2016, 9:35
2 min leestijd
Samsung Gear S2 krijgt binnenkort iPhone-ondersteuning

Samsung heeft gisteravond tijdens zijn CES keynote aangekondigd dat zijn recentste smartwatch, de Gear S2, binnenkort iOS-ondersteuning tegemoet kan zien.

Lees verder na de advertentie.

Gear S2 iOS-ondersteuning

Tijdens de aankondiging op de IFA in Berlijn (september 2015) werd al toegezegd dat de smartwatch, die draait op Samsung’s eigen besturingssysteem Tizen, ook ondersteuning voor iOS zou krijgen. De Samsung Gear S2 werd afgelopen oktober officieel in Nederland gelanceerd, maar ondersteuning voor de iPhone ontbrak toen nog. Samsung heeft nu laten weten dat ook iPhone-bezitters binnenkort gebruik kunnen maken van het horloge.

gear s2 ios-ondersteuning

Er wordt echter niet bij vermeld hoe lang ‘binnenkort’ nog duurt en of iOS-gebruikers beschikking krijgen over alle functies van Tizen. Ook is nog onbekend hoe zij het horloge kunnen besturen, alhoewel het aannemelijk lijkt dat Samsung een app lanceert in de App Store.

De opties voor mensen met een iPhone die graag een smartwatch willen, maar om welke reden dan ook – prijs, design, mogelijkheden – liever niet voor een Apple Watch kiezen, worden hierdoor weer iets uitgebreid. In augustus 2015 maakte Google Android Wear ook geschikt voor iOS, hoewel de opties daarvan momenteel nog beperkt zijn. Google claimt weliswaar dat de meerderheid van de functies ‘waar Android-gebruikers gek op zijn’ worden ondersteund, maar door alle beperkingen is vooralsnog alleen Apples eigen smartwatch de moeite waard voor iPhone-gebruikers. Hopelijk verandert dit met de komst van ondersteuning voor Tizen.

Dit is de Samsung Gear S2

De Samsung Gear S2 heeft een rond klokje en komt in twee materialen. Je kunt kiezen tussen een design met rubberen band en plastic klokje dat 42,3 bij 49,8 bij 11,4 millimeter meet, of voor de classic met lederen band en metalen behuizing met afmetingen van 39,9 bij 43,6 bij 11,4 millimeter. De laatste is behalve in antraciet nu ook beschikbaar in het roségoud of witgoud. Het 1,2 inch-scherm heeft een resolutie van 360 bij 360 pixels. Er is 4GB aan opslaggeheugen beschikbaar en Tizen wordt ondersteund door 512MB aan werkgeheugen. Lees de volledige review van het apparaat op zustersite Android Planet.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu