Samsung en Google slaan handen ineen in concurrentiestrijd met Apple

Roel van Hout
27 januari 2014, 8:31
1 min leestijd
Samsung en Google slaan handen ineen in concurrentiestrijd met Apple

Na een jarenlange patentstrijd met Apple heeft Samsung besloten een samenwerking aan te gaan met Google. Samsung en Google slaan vanaf nu de handen ineen in de concurrentiestrijd met Apple.

Lees verder na de advertentie.

Al sinds de verschijning van de eerste Samsung Galaxy-telefoon zijn Apple en Samsung in een hevige patentstrijd met elkaar verwikkeld. Telkens opnieuw worden er nieuwe elementen gevonden waarvan de ene partij meent dat de andere die gestolen heeft. Meestal trekt Apple daarbij aan het langste eind.

Om sterker te staan in de strijd met Apple heeft Samsung nu toenadering gezocht tot Google. Op zich niet zo’n spannende stap, want Samsung is natuurlijk verre van een onbekende voor Google, aangezien het bedrijf Android-telefoons maakt. In ieder geval zullen de bedrijven de komende 10 jaar patenten met elkaar delen.

Samsung en Google willen laten zien dat ruzie over patenten ‘onnodig is’

Seungho Ahn, dé man bij Samsung als het gaat om intellectueel eigendom, zei dat de overeenkomst “de rest van de industrie laat zien dat er meer te winnen is door samenwerking dan door elkaar te bestrijden in gevechten over patenten”.

Hoewel je dat een grappige uitspraak zou kunnen noemen uit de mond van één van de jarenlange veroorzakers van ruzies over patenten, heeft de man in de basis wel gelijk: er zou veel meer te winnen zijn als technologische bedrijven hun gedeelde kennis zouden gebruiken om producten te ontwikkelen. Gek genoeg laat Apple bepaalde onderdelen van de iPhone wel ontwikkelen door Samsung, dus er is sprake van een basis – maar van een verdere deal tussen Apple en Samsung zal het waarschijnlijk nooit komen: daarvoor is er door de jaren heen teveel schade aangericht.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu