Samsung eist verbod op verkoop iPhone en iPad in Nederland

Redactie
23 september 2011, 17:09
1 min leestijd
Samsung eist verbod op verkoop iPhone en iPad in Nederland

Al enige tijd vechten Apple en Samsung een patentenoorlog met elkaar uit.

Onlangs liep de spanning hoog op toen Samsung zijn nieuwe reeks van smartphone’s niet meer mocht verkopen in Nederland omdat deze teveel zouden lijken op de iPhone. Samsung slaat nu op agressieve wijze terug.

Verbod op iPhone en iPad door patentschending

Samsung eist in Nederland een verbod op de iPhone en de iPad. Volgens de eis die Samsung heeft neergelegd moeten alle 3G producten van Apple uit de schappen wegens patentschending. Aanstaande maandag zal de rechter de zaak behandelen en nagaan in hoeverre Samsung deze eis mag opleggen op basis van een aantal algemene patenten die het bedrijf in bezit heeft.

Lees verder na de advertentie.

Vier patenten die te maken hebben met 3G-technologie liggen aan de zaak ten grondslag, deze patenten zijn van Samsung en Apple zou hier ongeoorloofd gebruik van maken. De exacte details kan je nalezen op Webwereld.

Samsung komt fel uit de hoek

Volgens de aanklacht eist Samsung voor elke overtreding van het verbod een schadevergoeding van 1 miljoen euro per dag. Samsung zet met deze aanklacht een felle en agressieve stap richting Apple, het lijkt een tegenaanval te zijn op de eerdere zaak die aangespannen werd door Apple. Het laatste woord is hierover nog niet gerept, maandag meer….

Categorieën: Apple, Devices
Spotlight: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's