‘Zo dwarsboomt Samsung de eerste opvouwbare iPhone’

Michel van 't Klaphek
24 februari 2019, 10:01
2 min leestijd
‘Zo dwarsboomt Samsung de eerste opvouwbare iPhone’

Afgelopen week kondigde Samsung haar eerste opvouwbare smartphone aan: de Galaxy Fold. Wanneer dit toestel aanslaat hoeven we voorlopig niet op een flexibele iPhone te rekenen. Daar steekt Samsung namelijk een stokje voor.

‘Samsung dwarsboomt opvouwbare iPhone’

Dat claimt Goldman Sachs in een nieuw onderzoek. Analisten van de investeringsbank denken dat Samsung minimaal twee jaar voorsprong heeft op Apple. De reden hiervoor is simpel: Apple is zelf niet in staat om voldoende flexibele schermen te produceren. Samsung zou van plan zijn om deze machtspositie maximaal uit te buiten.

Galaxy Fold

De opvouwbare telefoon die is aangekondigd bestaat als het ware uit twee displays die je in elkaar kunt klappen. De Fold is zo bruikbaar als telefoon en als tablet. Momenteel is Samsung de grootste producent van flexibele oled-schermen ter wereld, waardoor Apple wel bij de Koreanen moet aankloppen.

Deze opvallende afhankelijkheid is overigens niet nieuw. De iPhone XS, XS Max en iPhone XR hebben bijvoorbeeld ook een scherm van Samsung. Aangezien dit bedrijf haar voorsprong graag vast wil houden, verwachten de analisten dat er de komende jaren geen panelen aan Apple verkocht worden.

Lees ook: Opinie: Apple, wacht nog maar een paar jaar met die opvouwbare iPhone

‘Apple moet zich haasten’

Verder denken de economen dat er de komende jaren steeds meer flexibele smartphones aangekondigd worden. Aangezien Samsung een comfortabele voorsprong heeft zou Apple zich moeten haasten om deze achterstand in te halen.

Toch plaatst men ook een kanttekening bij de Galaxy Fold. Na afloop van de presentatie mocht het toestel namelijk niet getest worden door de pers. In de ogen van Goldman Sachs betekent dit dat het toestel mogelijk niet zo goed is als wordt gedacht.

De Galaxy Fold werd gelijktijdig met de Samsung Galaxy S10 aangekondigd. De opvouwbare telefoon kost bijna 2000 dollar en het is nog onbekend of het toestel naar Nederland komt. Hij is vanaf eind april verkrijgbaar in de Verenigde Staten.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron afbeelding: idropnews
Categorieën: Devices, Geruchten
Spotlight: Samsung

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's