Waarom Samsung geen iPhone 7-processors zou maken

Rutger Otto
11 februari 2016, 8:57
2 min leestijd
Waarom Samsung geen iPhone 7-processors zou maken

Apple zou een exclusieve deal hebben gesloten met Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) om de iPhone 7-processors te maken. Daarvoor zou Samsung niet langer ingezet worden.

Lees verder na de advertentie.

‘Geen Samsung-chips in iPhone 7’

De iPhone 7-processor, waarschijnlijk de A10-chip genoemd, gaat in juni in massaproductie. Dat schrijft ET News. Volgens de publicatie heeft Apple er definitief voor hebben gekozen om Samsung aan de kant te schuiven en de levering exclusief aan TSMC te laten.

De keuze voor TSMC zou alles te maken hebben met de overstap naar 10-nanometer technologie om de chip te kunnen maken. De huidige standaard is 14-nanometer. Door dat te verkleinen kan de chip kleiner worden en meer efficiënt werken. Dat betekent in de praktijk mogelijk dat Apple zijn nieuwe toestel kleiner kan maken, zonder aan accuduur in te boeten. Echter heeft TSMC tijdens een vergadering vorige maand wel gezegd het dit jaar nog rustig aan te doen met 10-nanometer. In 2017 zou het bedrijf de productie pas echt kunnen opvoeren.

Voor de iPhone 6S vroeg Apple zowel TSMC als Samsung om de chips te maken. Dat resulteerde nog in een kleine rel toen uit benchmarks bleek dat de processor van TSMC efficiënter met de accu omging dan die van Samsung. Dat verschil in prestatie viel volgens Apple wel mee. Volgens tests van het bedrijf zelf kwam het neer op een verschil van zo’n 2 tot 3 procent.

iphone 7 design

TSMC als producent

TSMC is pas sinds een paar betrokken bij het produceren van Apple-chips. Voorheen was Samsung veel meer betrokken. Mogelijk wil Apple minder afhankelijk zijn van het bedrijf waarmee het op de smartphone-markt de concurrentie aangaat. Het plan van Samsung is nu om meer te focussen op het maken van Qualcomm-chips, daarna wil het bedrijf Apple terugwinnen door naar 7 nanometer-technologie toe te werken.

iPhone 7 geruchten

Het gonst momenteel al van de geruchten rondom de iPhone 7. Zo zouden de antennestrepen op de achterkant grotendeels verdwijnen en wordt de camera mogelijk verbeterd. Het design van het toestel verandert waarschijnlijk niet veel, maar wellicht heeft het toestel geen koptelefoonaansluiting meer.

Lees meer over de iPhone 7

Bron: ET News
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6S
Apple iPhone 6S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu