‘Samsung brengt bijna al zijn eigen apps naar iOS’

Rutger Otto
26 januari 2016, 10:44
2 min leestijd
‘Samsung brengt bijna al zijn eigen apps naar iOS’

Samsung zou werken aan versies van eigen apps die beschikbaar komen voor Apple-gebruikers. Het gaat om een groot deel van Samsungs apps, zo zeggen ingewijden.

Lees verder na de advertentie.

Samsung-apps komen naar iOS

Dat Samsung apps maakt voor iOS is geen geheim. Het Zuid-Koreaanse bedrijf maakte eerder deze maand al bekend dat het iOS-ondersteuning voor de Gear S2-smartwatch zou bieden. Volgens ‘betrouwbare bronnen’ van website Sammobile werkt Samsung aan iOS-versies van (bijna) alle eigen apps.

Zo schrijft Sammobile dat Samsung werkt aan een Gear Fit Manager voor iOS, waarmee mensen hun Gear Fit aan een iPhone kunnen koppelen. Dat is een fitness-smartwatch met een langwerpig gebogen scherm. Ook zou Samsung zijn S Health-app voor de iPhone gaan uitbregen. Met deze app houden gebruikers hun dagelijkse activiteit bij, maar registreren ze ook workouts, voeding en slaap.

samsung tablet

Meer dan gezondheidstrackers

De apps van Samsung gaan echter verder dan gezondheidstrackers. Opvallend (en logisch) is dat de apps die Samsung maakt voor iOS allemaal moeten werken met Samsung-apparaten. Als alleenstaande apps heb je er dan ook weinig aan.

Zo zou het bedrijf ook werken aan Remote Control en Family Square. Met die eerste kun je de Galaxy View-tablet besturen via je iPhone en met verschillende mensen content naar het scherm sturen. Met Family Square is het mogelijk om met familie in contact te blijven door bijvoorbeeld een foto-album op de Galaxy View te delen.

Apps voor smarthome toepassingen

Verder werkt Samsung ook aan een nieuwe versie van de Smart Camera-app voor iOS. Die is niet bedoeld om foto’s mee te maken, maar om slimme camera’s van het bedrijf mee te bedienen. Ook kun je er foto’s en video’s mee opnemen vanuit de camera’s. Samsung doet dit slim, want hiermee zorgt het bedrijf dat mensen met iOS-toestellen tóch smarthome-apparaten van Samsung kunnen kopen en besturen.

Lees het laatste Apple-nieuws

Bron: Sammobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu