Samsung gaat akkoord, betaalt 548 miljoen dollar aan Apple

Rutger Otto
5 december 2015, 10:58
1 min leestijd
Samsung gaat akkoord, betaalt 548 miljoen dollar aan Apple

Het heeft jaren geduurd, maar eindelijk lijkt de rechtszaak tussen Apple en Samsung tot een einde te komen. Het Zuid-Koreaanse bedrijf betaalt een schadevergoeding van 548 miljoen.

Lees verder na de advertentie.

Samsung betaalt Apple

Bijna vijf jaar nadat Apple Samsung aanklaagde voor het schenden van patenten, lijkt het Zuid-Koreaanse bedrijf de strijd eindelijk op te geven. Beide bedrijven hebben in een statement aangegeven dat Samsung bereid is om Apple 548 miljoen dollar te betalen voor 14 december. Dat schrijft Foss Patents.

Samsung zegt overigens wel dat het bedrijf het recht wil behouden om delen van het bedrag terug te vragen, als de rechtbank daar in de toekomst uitspraak over doet. Apple gaat daar in hetzelfde statement niet mee akkoord. Het hele verhaal kan dus alsnog een staart krijgen.

apple patentzaken

Patentschendingen en strijd

Apple heeft Samsung in de lente van 2011 aangeklaagd voor verschillende inbreuken in patenten. Een jaar later bevond een rechtbank Samsung schuldig. Samsung zou inderdaad patenten zoals tappen om in te zoomen en multitouch hebben geschonden in eigen smartphones. Apple vroeg een bedrag van maar liefst 2,5 miljard dollar, maar kreeg 1 miljard. Daarover werd in de jaren daarna nog onderhandeld via de rechtbank. Uiteindelijk gaan beide partijen nu akkoord met 548 miljoen.

De strijd tussen Apple en Samsung is overigens nog niet helemaal gestreden. In januari van 2016 oordeelt de rechter ook nog over een ander deel van de zaak. Dat gaat over de verpakkingen van producten. En of het daarbij blijft, is nog maar de vraag, want de techgiganten hebben al overal ruzie over gehad, van hardware en verpakkingen tot software en functies van apparaten.

Lees het laatste Apple-nieuws

Bron: Foss Patents
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu