Samsung: ‘Atleten moeten Apple logo afplakken’
Roel van Hout

Naar verluidt krijgt iedere Olympiër een Samsung Galaxy Note 3 van sponsor Samsung. De Koreaanse smartphonefabrikant vraagt sporters die liever hun iPhone gebruiken om de openingsceremonie te filmen om het Apple logo af te plakken.

Samsung is met een geschat bedrag van rond de 100 miljoen euro één van de belangrijkste sponsoren van de Olympische Spelen. Het bedrijf is er dan ook veel aan gelegen om zoveel mogelijk exposure te krijgen. Door iedere Olympische sporter een gratis Samsung-smartphone te verstrekken om de openingsceremonie in beeld te brengen hoopt Samsung de sponsoring terug te verdienen: immers, als een atleet met een Samsung-telefoon wappert voor een televisiecamera die beeld doorgeeft aan miljoenen huiskamers wereldwijd, heb je als sponsor de best denkbare reclame.

Willen de atleten zo vriendelijk zijn het Apple logo af te plakken?

Eén klein probleem: Samsung kan sporters hoogstens lekker maken met de nieuwe telefoon, maar als ze alsnog liever met hun iPhone filmen zijn ze uiteraard volledig vrij om dat te doen. Daarop heeft Samsung al geanticipeerd door atleten te verzoeken het Apple logo dan in ieder geval af te plakken.

Of daar veel gehoor aan zal worden gegeven? We zullen het vrijdag zien, als de ceremonie wordt uitgezonden. De kans bestaat natuurlijk dat veel atleten sowieso een hoesje om hun iPhone (of Samsung-smartphone) hebben, en dan is het voor noch Apple, noch Samsung een feestelijke avond.

→ Alvast in de stemming komen voor de Winterspelen? Probeer dan deze 3 Olympische Spelen apps!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.