Apple en Samsung stoppen patentzaken buiten de Verenigde Staten

Rutger Otto
6 augustus 2014, 9:01
1 min leestijd
Apple en Samsung stoppen patentzaken buiten de Verenigde Staten

De techgiganten Samsung en Apple hebben een statement naar buiten gebracht waarin ze stellen alle lopende patentzaken tegen elkaar te laten vervallen. Dat geldt in elk geval voor Samsung versus Apple patentzaken die buiten de Verenigde Staten lopen, waaronder in Nederland.

Lees verder na de advertentie.

Statement van Apple en Samsung

apple patentzaken

Ook in de landen Australië, Japan, Zuid-Korea, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Italië worden Samsung en Apple patentzaken stopgezet. Op zaken die lopen in Amerika heeft het geen effect. Dat de bedrijven in een groot deel van de wereld vrede hebben gesloten, wil ook niet zeggen dat ze licenties voor patenten gaan delen.

“Apple en Samsung hebben afgesproken alle procesvoering tussen de bedrijven te staken buiten de Verenigde Staten”, luiden de precieze woorden uit de verklaring. “Deze overeenkomst heeft geen invloed op licentie-afspraken, en de bedrijven zullen doorgaan met bestaande patentzaken in Amerikaanse rechtbanken.”

Wapenstilstand in de Samsung en Apple patentzaken?

Met voorzichtige stapjes lijken Apple en Samsung vrede met elkaar te sluiten. Afgelopen mei kreeg Samsung nog een boete van 120 miljoen dollar opgelegd omdat het drie patenten van Apple geschonden had. Apple moest Samsung toen 158.400 dollar betalen voor het kopiëren van twee functies.

Het laten vallen van lopende Samsung en Apple patentzaken, gebeurt in navolging van het staakt-het-vuren van Apple met Google, wat eveneens in mei plaatsvond. Toen werd al gekeken naar Samsung, die toch niet achter kon blijven. Drie maanden later is het dus zover, al is de strijd tussen beiden nog lang niet beslecht in de Verenigde Staten.

Lees meer Apple nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu