Tim Cook: Waarom de iPad en Mac samenvoegen een slecht idee is

Michel van 't Klaphek
20 april 2018, 8:58
2 min leestijd
Tim Cook: Waarom de iPad en Mac samenvoegen een slecht idee is

Apple is niet van plan om macOS en iOS samen te voegen. Dit vraagt namelijk om compromissen sluiten, en dat is precies wat gebruikers niet willen, zo zegt Apple-ceo Tim Cook. Dat wil echter niet zeggen dat er geen universele App Store op komst is.

Lees verder na de advertentie.

Samenvoegen macOS en iOS niet aan de orde

Apple-directeur Tim Cook sprak in Chicago tijdens een evenement over de vernieuwde focus van het bedrijf op educatie. Het meest recente voorbeeld daarvan is de iPad (2018), die zich voornamelijk richt op studenten. Tijdens een interview met The Sydney Morning Herald liet de Apple-prominent ook nog het een en ander los over het gerucht dat Apple iOS en macOS gaat samenvoegen tot een universeel systeem.

samenvoegen macOS en iOS

Dit gaat niet gebeuren. Volgens de directeur zijn beide systemen namelijk zo goed omdat ze tot in de puntjes geperfectioneerd zijn. Ditzelfde niveau behalen is niet mogelijk wanneer je één systeem voor alle Apple-apparaten maakt.

“Wanneer je de twee samenvoegt is het onvermijdelijk om compromissen te sluiten. Misschien zou Apple daardoor efficiënter werken, maar daar gaat het niet om. Het gaat om mensen de mogelijkheid geven om het uiterste uit zichzelf te halen en hun creativiteit aan de wereld te tonen”, zo zegt Cook. “Ik denk dus niet dat gebruikers daadwerkelijk zitten te wachten op samenvoegen.”

Worden de App Stores dan wel samengevoegd?

Een opmerkelijke reactie, aangezien een eerder gerucht van het gerenommeerde Bloomberg stelde dat Apple met iOS 12 van plan is om iOS en macOS-apps met elkaar te combineren. Intern zou dit project bekendstaan onder de naam ‘Marzipan’. Door de samenvoeging moet het mogelijk worden om apps die nu alleen nog op je iPhone werken, straks ook op je MacBook te kunnen gebruiken.

Lees ook: Opinie: Twitters Mac-app bewijst dat een universele App Store hard nodig is

Wellicht is het antwoord op deze kwestie in de details te vinden. Cook geeft namelijk aan dat Apple iOS en macOS niet samen gaat voegen. Daarmee is niet gezegd dat de respectievelijke App Stores op dezelfde voet doorgaan. Wellicht ligt de oplossing daarom bij een hybride variant, net zoals iOS-apps momenteel een iPhone- en iPad-versie hebben.

Download onze app om op de hoogte te blijven van iOS 12 of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu