Deze professor gaat de kunstmatige intelligentie van Apple verbeteren

Lars Paijmans
18 oktober 2016, 10:51
2 min leestijd
Deze professor gaat de kunstmatige intelligentie van Apple verbeteren

Een professor aan de universiteit van Carnegie Mellon is vanaf vandaag de nieuwe teamleider van Apples AI team. Russ Salakhutdinov zal naast zijn baan bij Apple ook gewoon les blijven geven op de universiteit.

Lees verder na de advertentie.

Salakhutdinov versterkt AI team

Salakhutdinov mag zich vanaf nu ‘Director of AI Research’ noemen bij Apple. Hij staat aan het hoofd van een team dat zich volledig bezighoudt met de ontwikkeling van AI, of kunstmatige intelligentie.

Salakhutdinov

In een bericht op Twitter laat hij weten dat Apple nog steeds op zoek is naar andere wetenschappers die zich specialiseren in machine learning. Apple zou in het bijzonder geïnteresseerd zijn in experts op het gebied van Deep Learning, Computer Vision, Machine Learning, Reinforcement Learning, Optimization en Data Mining. Omdat Salakhutdinov een professor is, kunnen we aan de hand van zijn onderzoeken goed zien waarom uitgerekend hij de nieuwe teamleider wordt. In het verleden heeft hij meerdere papers gepubliceerd over neurale netwerken en andere manieren om de kunstmatige intelligentie te verbeteren.

Het AI Team van Apple zal zich ongetwijfeld bezighouden met het verbeteren van Siri. Daarnaast doen echter ook de Foto’s-app, Spotlight-zoekfunctie en Apple Maps steeds vaker een beroep op kunstmatige intelligentie. Dit maakt het voor Apple dus steeds belangrijker om te zorgen dat deze zo slim en geavanceerd mogelijk is.

Siri wordt steeds belangrijker

Dat mag ook wel, want vorige week kreeg Siri nog de nodige kritiek. De assistent zou te dom zijn en niet betrouwbaar genoeg. Nu de geruchten over een Siri Speaker toenemen, wordt de kwaliteit van de assistent wederom extra belangrijk. Twee weken geleden vierde Siri haar vijfde verjaardag. In die tijd zijn er al grote stappen gemaakt, maar dat geldt ook voor Siri’s concurrenten. Reken er dus maar op dat Siri de komende vijf jaar nog veel verder vooruit gaat.

Lees het laatste nieuws over Siri

Bron: Twitter
Categorie: Apple
Thema: Siri

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen