Apple-topman Tim Cook: ‘Saffierfabriek is voor geheim project’
Wouter Nijsen

De saffierfabriek die Apple begin dit jaar opende, is voor een niet nader te benoemen project. In samenwerking met GT Advanced Technologies werkt Apple aan geheime producten, zo schrijft The Wall Street Journal.

Tim Cook saffierfabriekApple heeft naar verluidt de capaciteit om per jaar tussen de 100 en 200 miljoen saffieren iPhone schermen te produceren. GT Advanced Technologies, de Amerikaanse saffierfabrikant, breidde onlangs nog flink uit. Dat is mogelijk een aanwijzing dat Apple de iPhone 6 van meer krasbestendig saffier wil voorzien.

Vooralsnog houdt Apple de lippen stijf op elkaar. Volgens de krant wilde Tim Cook niets kwijt over de pas geopende fabriek in Arizona. Wel zou de CEO hebben laten doorschemeren dat er aan ‘geweldige nieuwe producten’ gewerkt wordt. Die producten moeten in het verlengde staan van waar het bedrijf momenteel al mee bezig is.

Groter scherm voor iPhone 6?

Vermoedelijk gaat dat om een nieuwe iPhone met een groter scherm. Volgens de laatste geruchten werkt Apple aan saffieren stukken glas met een diagonaal van 5 inch, wat erop kan duiden dat de iPhone 5S opvolger een groter display krijgt.

→ Lees ook ons uitgebreide achtergrondartikel over de mogelijk nieuwe koers die Apple met saffierglas vaart.

Het laatste iPhone 6 nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.