De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Inloggen op websites wordt veiliger en makkelijker in macOS 10.14.4-ontwikkelaarsbèta

Michel van 't Klaphek
27 januari 2019, 10:27
2 min leestijd
Inloggen op websites wordt veiliger en makkelijker in macOS 10.14.4-ontwikkelaarsbèta

Bij websites inloggen op je Mac wordt binnenkort makkelijker en veiliger. In de ontwikkelaarsversie van macOS 10.14.4 is het mogelijk om je automatisch aan te melden met Touch ID. Zo werkt het.

Lees verder na de advertentie.

Safari AutoFill Touch ID: makkelijker inloggen

Afgelopen week bracht Apple naast de ontwikkelaarsversie van iOS 12.2 ook een developer-bèta van macOS 10.14.4 uit. Op het eerste gezicht leek deze versie geen nieuwe functies te hebben, maar dit is niet het geval.

MacBook Air 2018 review

MacOS Mojave 10.14.4 maakt inloggen op websites in Safari namelijk een stuk makkelijker door middel van AutoFill. Voortaan kun je formulieren automatisch invullen met behulp van Touch ID. Hiervoor heb je dus een Mac nodig met een vingerafdrukscanner.

Dit is niet alleen makkelijker, maar ook veiliger. Nu is het nog zo dat AutoFill wel je persoonlijke gegevens zoals adres, naam en wachtwoorden onthoudt, maar je moet deze informatie nog wel per veld invullen. Bovendien hoef je je niet te autoriseren waardoor, in theorie, een ander makkelijk kan inloggen wanneer je je MacBook even onbeheerd achterlaat.

Zo werkt het

Bij websites met een inlogvenster zie je een dropdown-menu, zoals je gewend bent. Zodra je deze opent staat bovenaan de lijst een Touch ID-icoon. Het enige wat je hoeft te doen is je vinger op de scanner leggen. Hierna wordt je automatisch ingelogd: je hoeft niet eens op de ‘inlog’-knop van de betreffende website te drukken.

Uiteraard heb je hiervoor een Mac met Touch ID nodig. Momenteel zijn dit de 13 en 15 inch-MacBook Pro uit 2016 en nieuwer, en de MacBook Air uit 2018. Bij de Pro vind je deze knop aan de rechterkant van de Touch Bar terwijl de scanner bij de Air rechts van de functietoetsen, naast de F11-knop, zit.

Momenteel wordt macOS 10.14.4 getest door ontwikkelaars. Het is nog niet bekend wanneer de software uitrolt naar alle Mac-gebruikers, waarna iedereen veiliger en makkelijker kan inloggen. Om op de hoogte te blijven van de releasedatum schrijf je je in voor onze nieuwsbrief, of download je de gratis iPhoned-app!

Lees meer over macOS Mojave

Bron: iMore
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu