Safari in iOS 9 krijgt ondersteuning voor adblockers
Gijs Ettes

Apple gaat Safari in iOS 9 standaard voorzien van ondersteuning voor adblockers, zo heeft een gebruiker van Reddit ontdekt. In documentatie valt te lezen dat iOS 9 ontwikkelaars de mogelijkheid geeft om Safari-extensies te maken die content blokkeren.

Safari adblock-ondersteuning in iOS 9

Zo kunnen de extensies bijvoorbeeld cookies, afbeeldingen, pop-ups en advertenties tegenhouden. Voor Safari-gebruikers op iOS betekent dit dat zij sneller en advertentievrij over het web kunnen surfen. Contentaanbieders lopen op hun beurt de advertentie-inkomsten uit (mobiele) advertenties mis. In Safari voor OS X is het al langer mogelijk om advertenties te blokkeren, en ook voor Windows en Android zijn er extensies die dit mogelijk maken. Veel websites vragen hun gebruikers actief om de extensies uit te schakelen, omdat zij anders belangrijke inkomsten mislopen.

iOS 9 werd afgelopen maandag onthuld, tegelijk met een nieuwe versie van OS X (El Capitan) en streamingdienst Apple Music. Van zowel iOS 9 als El Capitan zijn testversies beschikbaar. iPhoned heeft eerstgenoemde al kort onder handen genomen in een iOS 9 videopreview, die je hieronder kunt bekijken.

Het laatste nieuws over iOS 9

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.