Hoesjesfabrikant Spigen ‘bevestigt’ komst roze iPhone 6S
Gijs Ettes

Als we hoesjesfabrikant Spigen mogen geloven, verschijnen de iPhone 6S en 6S Plus niet alleen in de kleuren zilver, goud en spacegrijs, maar ook in roségoud. Er gaan al tijden geruchten over de nieuwe kleur, en die lijken nu te zijn bevestigd.

Roze iPhone 6S officieel

Op de officiële website van Spigen zijn de iPhone 6S en iPhone 6S Plus in het roze te zien, gehuld in hoesjes die de fabrikant heeft ontwikkeld voor de telefoons. De cases kun je straks ook kopen in de nieuwe roségouden kleur, al zijn er ook mannelijkere kleuren om uit te kiezen. Ze zijn nu al te reserveren, zodat je ze nog vóór de onthulling op 9 september in huis hebt. De verwachting is dat de nieuwe iPhones eind september verkrijgbaar worden in ons land.

roze iphone 6s

Zit jij te wachten op een roze iPhone 6S? Laat in de comments weten waarom (niet).

Meer over de iPhone 6S en 6S Plus

Op een nieuwe kleur na is er designtechnisch weinig verschil tussen de iPhone 6S en zijn voorganger. Wel lijkt het erop dat Apple heeft geleerd van het #bendgate-schandaal van vorig jaar; dankzij een betere oppervlaktebehandeling is de behuizing van de 6S veel harder en slijtvaster. Daardoor moet deze onder druk minder snel ombuigen.

Verder zijn de 6S en de grotere 6S Plus waarschijnlijk voorzien van een betere 12 megapixel-camera met een grotere sensor die meer licht opvangt. De camera zou ook in staat zijn om in 4K te filmen. De iPhones draaien op iOS 9 en krijgen mogelijk later dit jaar gezelschap van een kleiner 4 inch-model, genaamd iPhone 6C.

Het laatste nieuws over de iPhone 6S

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.