Apple vernieuwt 12 inch-MacBook met betere specs en roségouden-editie
Lars Paymans

Verrassing! Apple heeft zojuist de 12 inch-MacBook een welkome upgrade gegeven. Zo is de MacBook nu beschikbaar in de kleur roségoud, maar zijn ook de specificaties erop vooruit gegaan. Lees er hier alles over.

De geruchten over een nieuwe 12 inch-MacBook aan het begin van 2016 waren dus toch niet uit de lucht gegrepen. Vandaag onthulde Apple een nieuwe versie van de 12 inch-MacBook, die uitgerust is met de zesde generatie Intel Core M Skylake-processor. Je hebt de keuze uit een 1,1GHz- en 1,2GHz-versie, wat uiteraard invloed heeft op de prijs.

macbook 2

Nieuwe 12 inch-MacBook onthuld

Daarnaast is de snelheid van het geheugen volgens Apple verhoogd van 1600MHz naar 1866Mhz. De MacBook is naast de kleuren goud, spacegrijs en zilver voor het eerst ook in roségoud verkrijgbaar. Op dit nieuwe kleurtje na zijn de MacBooks verder niet van uiterlijk veranderd. Ook hebben ze nog steeds slechts een enkele usb-c-poort.

Daarnaast is de accuduur van de 12 inch-MacBook ook aangepakt, waardoor je nu tien uur onafgebroken over het web kunt surfen of 11 uur films kunt kijken. Grofweg zou je kunnen zeggen dat de accuduur er ten opzichte van de oudere 12-inch MacBook er dus met een uur op vooruit is gegaan.

Roségouden MacBook kopen

Volgens een persbericht van Apple komen de nieuwe MacBooks vanaf vandaag al beschikbaar in de online Apple Store, maar op het moment van schrijven is dit nog niet het geval. Vanaf morgen zouden ze in Apple’s fysieke winkels moeten liggen. De prijzen zijn gelijk gebleven. Voor 1449 euro haal je het 1,1GHz-model met 256GB geheugen in huis, terwijl je 1799 euro kwijt bent voor de MacBook met 1,2 GHz-processor en 512GB geheugen. In beide gevallen zijn de MacBooks uitgerust met 8GB werkgeheugen.

MacBook-Rosegoud

Naast de vernieuwing van de 12 inch-MacBook, heeft Apple ook van het moment gebruik gemaakt om de andere MacBooks te vernieuwen. Dit zorgt ervoor dat alle 13 inch-modellen vanaf nu standaard uitgerust zijn met 8GB RAM of hoger.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.