Apple overlegt met Unicode over nieuwe roodharige emoji

Lars Paijmans
20 januari 2017, 9:34
2 min leestijd
Apple overlegt met Unicode over nieuwe roodharige emoji

Unicode, het bedrijf dat nieuwe emoji bedenkt en ontwikkelt, gaat binnenkort bij Apples hoofdkantoor op bezoek. De reden? Het uitwerken en toevoegen van roodharige emoji.

Lees verder na de advertentie.

Roodharige emoji onderweg naar iOS

In de afspraak die het Unicode Consortium heeft met Apple staan deze roodharige figuurtjes hoog op de agenda. Al jaren vragen gebruikers namelijk om deze toevoeging, maar tot op heden kwam dit er niet van. Dit zou er mee te maken hebben dat het een stuk lastiger is om een compleet nieuwe haarkleur toe te voegen dan bijvoorbeeld een huidskleur. De tientallen mannelijke en vrouwelijke emoji moeten immers stuk voor stuk worden bijgewerkt. Hoe de roodharige emoji in de praktijk worden toegevoegd is dan ook nog maar de vraag.

Roodharige emoji

Het Consortium neemt haar werk serieus en voegt overigens niet zomaar een nieuwe emoji toe. Daarom is het even afwachten of we deze roodharige figuurtjes ook echt te zien krijgen. “Slechts een tot twee procent van de wereldbevolking heeft rood haar”, zo schrijft het bedrijf. Dit zou het moeilijk te rechtvaardigen maken om daar meerdere volledig nieuwe emoji voor te maken.

Omdat Apple doorgaans een van de eerste bedrijven is die nieuwe emoji toevoegt, heeft het vaak ook zeggenschap in wat er wel en niet in een update zit. Afgelopen december verscheen de meest recente emoji-update voor iOS in de vorm van iOS 10.2.

Apple en emoji

Apple staat erom bekend als een van de eerste bedrijven nieuwe emoji te introduceren. Dat geldt ook voor de volgende set, die we waarschijnlijk over een paar maanden al te zien krijgen. De kans is klein dat we daar ook de roodharige gezichtjes tegenkomen. Alle roodharige iPhone gebruikers zullen dus waarschijnlijk tot volgend jaar moeten wachten tot ze vertegenwoordigd zijn in emojivorm.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen