Zo maak je iPhone-mapjes rond in 4 stappen

Lars Paijmans
28 april 2016, 11:13
1 min leestijd
Zo maak je iPhone-mapjes rond in 4 stappen

Er is een nieuwe bug in iOS ontdekt, waardoor je heel gemakkelijk de vierkante mapjes rond kunt maken. Het enige wat je daarvoor hoef te doen is een specifieke wallpaper downloaden. In dit artikel lees je hoe je ronde iPhone-mapjes krijgt.

Lees verder na de advertentie.

Zo maak je iPhone-mapjes rond

YouTuber DeBarraquito heeft een video online gezet waarin je de ronde iOS-mapjes kunt zien. Hij gebruikt hiervoor de wallpapers die op een Chinese site te vinden zijn. Je hebt de keuze uit allerlei verschillende kleuren.

  1. Download een van de wallpapers op deze site;
  2. Open de Foto’s-app en kies de afbeelding door hem aan te tikken;
  3. Tik op het vierkantje met het pijltje en tik op Gebruik als achtergrond;
  4. Kies ‘Beginscherm’ en je mapjes zijn nu rond in plaats van vierkant.

Na het testen blijkt dat deze iOS-bug ook op de meest recente versie (iOS 9.3.1) nog werkt. Hierdoor is het aannemelijk dat dit ook op oudere iOS-versies mogelijk is, al hebben we dit niet kunnen controleren.

Ronde iPhone-mapjes zonder jailbreak

Het leuke aan deze bug is dat je je iPhone niet hoeft te jailbreaken om er gebruik van te maken. Stel simpelweg de afbeelding als achtergrond in op je beginscherm en je mapjes worden rond. Als je weer terug wilt naar de traditionele vierkantje mapjes, kun je gewoon een ander plaatje als achtergrond kiezen voor je iPhone-scherm.

Apple zou overwegen met iOS 10 overwegen om stock-apps te verbergen. Wie weet denkt het bedrijf er ook wel over na om het uiterlijk van mapjes aan te passen, zodat je zelf kunt kiezen welke bij je homescreen past.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen