Rocca intoduceert toetsenbord met iPhone-dock
Redactie

De Duitse game-accessoirefabrikant Rocca toont op een computerbeurs een gloednieuwe iPhone gadget; een volledig toetsenbord met iPhone dock. Zo wordt het mogelijk om op hoog niveau games te kunnen besturen en, ook niet onbelangrijk, razend snel te typen.

Het bedrijf lanceert een interessant project wat voor veel partijen goed bruikbaar kan zijn. Op de website van de fabrikant staat het project als ”Project Phobo” beschreven.

Twee verbindingen

Ondanks dat het mogelijk wordt om ook met je toetsenbord de iPhone te bedienen, kun je er ook voor kiezen om je computer te bedienen met het toetsenbord. In dat geval krijgt je iPhone een toegevoegde waarde op je toetsenbord.

Zo kun je bijvoorbeeld sociale feeds bekijken op je iPhone terwijl je op je computer aan het werk bent.

De applicatie ”Powergrid” zorgt hiervoor. Met een zogenaamd ”incoming center” ontvang je al je berichtjes netjes op je iPhone, terwijl ze via je computer binnenkomen. Het wordt ook mogelijk om met de applicatie de status van je computer af te lezen.

Van Powergrid is momenteel alleen nog een bètaversie beschikbaar.

Phobo

Al met al steekt het Phobo-project interessant in elkaar, of het in de praktijk goed werkt zullen we pas na meerdere reviews weten. Wel is het voor vele een uitkomst, dat is voor de ontwikkelaar nu al duidelijk.

De gadget gaat 129 dollar kosten, in de zomer komt er ook een versie voor Android beschikbaar.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.