Officieel: geen roamingkosten meer in het buitenland vanaf 15 juni

Lars Paijmans
1 februari 2017, 12:32
1 min leestijd
Officieel: geen roamingkosten meer in het buitenland vanaf 15 juni

Het Europese Parlement heeft de knoop doorgehakt waardoor de roamingkosten afgeschaft datum bekend is: vanaf 15 juni 2017 betaal je geen extra kosten meer voor bellen, sms’en en dataverbruik in het buitenland.

Lees verder na de advertentie.

Roamingkosten afgeschaft datum bekend

Uit een reactie van het Europese Parlement blijkt dat er een akkoord is over de onderlinge tarieven tussen providers. Dit was het laatste obstakel dat de afschaffing van roamingkosten in de weg stond. Nu deze er niet meer is, worden er vanaf 15 juni geen extra kosten meer gerekend voor bellen, sms’en en dataverbruik in het buitenland.

roamingkosten afgeschaft datum

Dit akkoord moest eerst bereikt worden, omdat providers nog wel moeten betalen aan buitenlandse providers. Iedere keer als een gebruiker in het buitenland data- of belminuten verbruikt op het netwerk van een buitenlandse provider. “De maximumbedragen zorgen dat providers in Europa efficiënter kunnen werken. Maar ze zijn tegelijkertijd laag genoeg om concurrentie in stand te houden”, aldus Europarlementslid Miapetra Kumpula-Natri.

Maximumprijzen in 2022 omlaag

Dit is niet alleen goed nieuws voor de afschaffing van roamingkosten, maar belooft ook het een en ander voor de toekomst. Zo zal de maximumprijs voor internetverbruik de komende jaren dalen. Daar ga jij ook wat van merken, want de maximale prijs is vanaf 15 juni 2017 7,75 euro per gigabyte, maar in 2022 is deze prijs al gedaald naar 2,50 euro.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen