Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Roadmap verklapt Apple’s plannen voor toekomstige iPhones

Piet-Jan Lentjes
4 april 2023, 10:33
2 min leestijd
Roadmap verklapt Apple’s plannen voor toekomstige iPhones

Wanneer komt Face ID nou écht eens onder het scherm te zitten en welke nieuwe functies gaat de future-iPhone nog allemaal krijgen? In deze roadmap werpen we een blik op de toekomst van Apple’s iPhone!

Lees verder na de advertentie.

Roadmap Apple: dit wordt de toekomst voor de iPhone

Sinds de iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max heeft Apple’s smartphone een scherm gekregen met een variabele verversingssnelheid. Apple noemt dit ‘ProMotion’ en hiermee wordt de vernieuwingsfrequentie van het scherm automatisch aangepast aan de inhoud.

iPhone zonder notch

In de iPhone 14 Pro (Max) is dit scherm verder aangepast en kan de vernieuwingsfrequentie omlaag worden geschroefd tot zelfs 1 Hz. Dit zorgt ervoor dat de batterij in de iPhone nog langer mee kan gaan.

Apple iPhone 14 Pro prijzen vergelijken

Met abonnement

€ 56,- p/m

Bekijk beste prijs

Los nieuw

€ 1.099,-

Bekijk beste prijs

Volgens een rapport van de DSCC (Display Supply Chain Consultants) gaat Apple in 2025 alle iPhones voorzien van deze schermen, dus ook de niet-Pro modellen. Dat betekent dat straks de reguliere iPhone 17 ook ProMotion en het always on-scherm kan gebruiken.

Face ID en camera onder het scherm bij iPhone 19

Maar er gaat nog meer veranderen in de toekomst. Doorgaans betrouwbare Apple-kenner Ross Young laat in een roadmap zien wat er de komende jaren nog gaat gebeuren met Apple’s Face ID, de notch (de zwarte inkeping bovenaan het scherm) en het Dynamic Island.

Volgens hem gaan de reguliere iPhones dit jaar het Dynamic Island krijgen. Daarna komt Face ID vanaf 2027 onder het scherm te zitten en zal het Dynamic Island plaatsmaken voor een cameragaatje.

roadmap apple: iPhone Face ID onder scherm

Bij de Pro-modellen gaan de veranderingen volgens Ross Young sneller. Die krijgen vanaf 2025 Face ID onder het scherm en een klein gaatje voor de camera. Dan komen in 2027 zowel Face ID als de camera onder het scherm te zitten.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Via: 9to5Mac
Bron afbeelding: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 14 Pro
Apple iPhone 14 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu