Review: Lifeproof iPhone fietshouder

Redactie
20 oktober 2012, 11:15
4 min leestijd
Review: Lifeproof iPhone fietshouder

De fanatieke fietser kent het vast wel. Je iPhone in een plastic zakje achterin in je t-shirt. Af en toe haal je de telefoon eruit om bepaalde statistieken van je rit eens goed te bekijken. Navigeren via de iPhone zonder beugel op de fiets is niet erg makkelijk. Komt daar verandering in met de Lifeproof iPhone fietshouder? Wij hebben het voor je getest.

Lees verder na de advertentie.

Deze review vormt een vervolg op de review van de Lifeproof iPhone Case. Deze case die je iPhone beschermt tegen vallen, stoten, water en stof hebben we eerder aan een review onderworpen en vormt een combinatie met de Lifeproof fietshouder (Bike & Bar mout genoemd). De case en fietshouder dien je los van elkaar te bestellen. Wij hebben deze exemplaren ontvangen van Mobilefun die de case en houder verkoopt.

Lifeproof iPhone 4/4S Bike & Bar Mount

De Lifeproof iPhone Bike & Bar mount vormt een aanvulling op de iPhone case van Lifeproof. Met deze Bike & Bar mount kan je een iPhone op je fiets monteren mits deze de Lifeproof cover heeft. We hebben deze combinatie aan een review onderworpen:

Lifeproof Bike & Bar Mount: What’s in the box?

In de verpakking van de Bike & Bar Mount tref je het volgende aan:

  • De houder
  • Het mechanisme voor de bevestiging aan je stuur
  • Drietal rubbertjes in verschillende maten
Lifeproof-Iphone-4(s)-Bike-Bar-Mount

De LifeProof Bike & Bar Mount voor iPhone 4/4S is gemaakt van een lichtgewicht honinggraat constructie. De houder voelt daardoor bijzonder licht aan. Prima voor echte fanatieke fietsers die elk grammetje al teveel vinden.

De levering is wederom in een nette doos. Aan de zijkant van de doos staat een uitleg voor de bevestiging van de Lifeproof 4/4S Bike & Bar Mount aan je stuur.

Het bevestigen van de Lifeproof Bike & Bar Mount

Als eerste moet je even testen welk rubbertje je moet gebruiken. In mijn geval paste het middelste rubbertje het beste om het stuur van mijn racefiets. Je klikt het mechanisme om je stuur en zet ‘m goed strak vast. Daarna draai je de sluiting van de houder los zodat het balletje in het mechanisme past om ‘m vervolgens weer strak aan te draaien, zodat alles ook bij eventuele schokken goed vast blijft zitten. Nu kun je de iPhone case in de houder vastzetten.

Lifeproof-Iphone-4(s)-Bike-Bar-Mount-Racefiets

De houder werkt namelijk alleen in combinatie met de eerder besproken case. De Lifeproof iPhone case (wij testen de versie voor de iPhone 4 en 4S) klik je vast in de houder. Een “quick release” sluitingsmechanisme zorgt ervoor dat de iPhone blijft vastzitten of weer gemakkelijk loskomt.

Het gebruik van de Lifeproof Bike & Bar Mount

Tijdens het fietsen blijft de Lifeproof iPhone Bike & Bar Mount goed op zijn plaats zitten. Ook tijdens het rijden over hobbelig terrein. Erg fijn is de mogelijkheid de stuurhouder in verschillende posities te draaien. Dit is te danken aan het bolvormige mechanisme van de houder.

Voor het beluisteren van bijvoorbeeld muziek of informatie vanuit je routeplanner kun je de koptelefoon aansluiten. Echter kan dit wel gevaren opleveren tijdens het fietsen, pas daar dus mee op. Beter is het om de luidsprekerfunctie gebruiken.

Lifeproof-Iphone-4/4S-Bike-Mount-Stuur

Alhoewel de Lifeproof iPhone Bike & Bar Mount best groot en log blijft, is het door de verhoging mogelijk de houder erg dicht in het midden te zetten. Hierdoor blijft er voldoende ruimte voor je handen over in het midden van het stuur.

Het oordeel van de Lifeproof iPhone Bike & Bar Mount

Een prima product. Helemaal nu er steeds meer goede navigatie apps uitkomen voor de fiets. De houder is stevig, duurzaam en licht. Persoonlijk blijf ik de houder wel iets te groot vinden, maar dat heeft ook weer voordelen vanwege het draaimechanisme. Maar dat blijft voor iedereen een persoonlijke afweging.

De voordelen:

[list style=”check”]

  • Erg licht
  • Te gebruiken op verschillende sturen (motor, racefiets, mountainbike)
  • Vastzetten en loskoppelen snel en eenvoudig
  • Portret en landschapshouding
  • Stevig en bestand tegen schokkend terrein
[/list]

De Nadelen:

[list style=”cross”]

  • Behoorlijk groot
[/list]

Lifeproof iPhone Bike & Bar mount bestellen

De  Lifeproof iPhone Bike & Bar mount is te betellen bij Mobilefun, deze heeft een prijs van € 41,99. De houder is enkel verkrijgbaar in een zwart uitvoering.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen