Review iPhone app update “Weerbericht”

Redactie
10 oktober 2011, 13:07
2 min leestijd
Review iPhone app update “Weerbericht”

De welbekende weerapplicatie van P-edge media met als bron het KNMI, is onder handen genomen. Dit is nu al voor veel mensen een fijne aanvulling, zoniet vervanging van de standaard iPhone weerapplicatie.

Wat ons opvalt is het verbeterde design. Het oude design is op zijn minst gedateerd te noemen. Terecht aan gewerkt dus en het resultaat mag er zijn.

Design “weerbericht”

Een strak, niet overdreven geanimeerd en overzichtelijk weerkaartje van Nederland met een schets van het weer van vandaag. De kleur blauw geeft rust en het kleurgebruik van de iconen is helder en niet te fel.

Functionaliteit:

Naast het kaartje kun je de kaart laten veranderen. Zicht, wind en temperatuur zijn de opties die een meer gedetailleerd beeld per regio geven van de huidige weersituatie. Scroll je hier naar beneden dan krijg je een geschreven verwachting van vandaag en morgen te lezen. Verder kun je de kaart met korte weerbeschrijving delen via Twitter en Facebook met geïntegreerde iconen rechts bovenaan het scherm.

Vier subcategorieën:

Kaart: Dit is het hierboven beschreven home scherm van de applicatie.

Verwacht: Hier zie je per dag een iconenreeks met minimum, maximum, kans op regen, kans op zon en de windkracht van de komende week. Overzichtelijk en met een geschreven verwachting onderaan.

Radar: Dit is de gebruikte buienradar van KNMI. Gewoon een buienradar dus. Geen update maar wel altijd fijn om erbij te hebben.

Satelliet: Op deze plek vinden we een satellietbeeld van Europa. Dit is een pluspunt. De beperking van de buienradar is dat de kaart soms niet groot genoeg is om te kijken hoe lang er nog buien verwacht worden. De satellietbeelden schetsen een beeld van Europa met de luchtstromen. Hier zie je dus of het eventueel overwaait of dat je de storm beter kunt uitzitten.

Weggelaten:

Door de vele keuzes  en het nieuwe design zou je het bijna vergeten, maar er zijn zaken weggelaten t.o.v. eerdere versies. De UV-index mist en het weeralarm gedeelte is ook foetsie. Dit is jammer, want in een update verwacht je toevoegingen en niet perse concessies.

Conclusie:

Het geheel is een verbetering naar onze mening. De applicatie laadt sneller, ziet er beter uit en biedt veel informatie over het weer in Nederland. Heb je geen huid die makkelijk verbrand en hoef je niet op de hoogte te zijn van weeralarmen dan is dit waarschijnlijk de perfecte Nederlandse weerapplicatie voor jou. Voor degenen die alles willen weten over het weer zijn er altijd verbeteringen mogelijk. Ons advies luidt toch om de weggelaten zaken in een volgende update terug te laten komen. Toch, al met al zeker een dikke voldoende voor deze mooie app.

Wie de applicatie al heeft betaald niet voor de update. Voor degenen die de app nog niet in het bezit hebben kost deze 79 Eurocenten. De applicatie is te verkrijgen voor de iPhone en iPad.

Weerbericht Nederland

P-Edge media

Gratis via App Store
Weerbericht Nederland
Weerbericht Nederland
Weerbericht Nederland
Weerbericht Nederland
Weerbericht Nederland
Weerbericht Nederland
Weerbericht Nederland
Weerbericht Nederland
Weerbericht Nederland
Weerbericht Nederland
Weerbericht Nederland
Weerbericht Nederland
Spotlight: Weer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's