‘Apple presenteert 12-inch MacBook Air tijdens Apple Watch event’

Rutger Otto
4 maart 2015, 10:55
2 min leestijd

Apple houdt op 9 maart een Apple Watch event, maar volgens een nieuw gerucht grijpt het bedrijf uit Cupertino de gelegenheid aan om ook de nieuwe MacBook Air uit de doeken te doen.

Lees verder na de advertentie.

Retina MacBook Air

Dat gerucht komt van een bron binnen Apple en werd opgetekend door The Michael Report. Volgens de website grijpt Apple het ‘Spring Forward’-event meteen aan om de Retina MacBook Air te presenteren. Dat zou betekenen dat Apple het niet alleen over de Apple Watch gaat hebben. The Michael Report schrijft:

“Veel mensen verwachten dat Apple het gaat hebben over de Apple Watch. Bronnen binnen Apple hebben exclusief tegen The Michael Report gezegd dat Apple tijdens datzelfde event de langverwachte Retina MacBook zal aankondigen. Wij achten deze informatie heel betrouwbaar.”

Er zijn nog geen andere bronnen die de nog onaangekondigde MacBook Air met het event op 9 maart hebben gelinkt, maar eerdere geruchten gingen wel dat Apple de nieuwe MacBook in de lente zou willen uitbrengen. De productie zou inmiddels al van start zijn en KGI Securities analist Ming-Chi Kuo voorspelde eerder al een lancering in maart.

macbook air retina

Geruchten over nieuwe MacBook

Wat dat betreft zou het logisch zijn als Apple het evenement volgende week aangrijpt om ook de MacBook Air met Retinascherm aan te kondigen. Het is ook mogelijk dat het een update aankondigt voor bestaande 11- en 13-inch MacBook Air-modellen. Het gerucht gaat echter al een tijdje dat Apple werkt aan een 12-inch versie met een scherp Retina-scherm, dat al heel lang op het verlanglijstje van Apple-gebruikers staat.

The Michael Report heeft in het verleden design-elementen van de iPad Air 2 correct voorspeld, maar noemde de iPhone 6 Plus ooit de iPhone 6L. Of de website in dit geval gelijk heeft zal het Apple event volgende week dus moeten uitwijzen. Tijdens het Spring Forward-event wordt in elk geval meer duidelijk over de prijzen en releasedatum van de Apple Watch.

Lees meer over de Apple Watch

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen