Apple stuurt app-kopers vaker naar ontwikkelaar voor restitutie

Rutger Otto
31 december 2017, 10:36
2 min leestijd
Apple stuurt app-kopers vaker naar ontwikkelaar voor restitutie

Ontwikkelaars melden op sociale media dat app-kopers steeds vaker direct bij hen aankloppen om geld terug te vragen. Zij worden doorgestuurd door Apple.

Lees verder na de advertentie.

Restitutie bij ontwikkelaars

Dat schrijft iPhone-ticker. Op Twitter klagen ontwikkelaars dat Apple mensen naar hen doorstuurt, terwijl er een simpele webpagina van Apple zelf is om restitutie te vragen.

Ontwikkelaar Charles Perry tweette deze week dat hij graag ‘een grote middelvinger wil opsteken naar App Store Support’, omdat zij klanten naar hem doorsturen die geld terugvragen. “Ze weten dat ontwikkelaars dat niet kunnen doen”, schrijft hij. “Dus stop klanten te zeggen dat we dat wel kunnen!”

App Store-update

‘Niet vol te houden’

Een andere iOS-ontwikkelaar, Allen Pike, stelt dat dit al jaren gebeurt. “Maar sinds Apple de optie ‘Functioneert niet zoals verwacht’ heeft weggehaald op de site voor aankopen, komt het veel vaker voor.” Ontwikkelaars hebben niet de mogelijkheid om aankopen terug te draaien en moeten de kosten dan uit eigen zak terugbetalen. “Dat hebben we bij een aantal boze klanten gedaan, maar dat is uiteindelijk niet vol te houden”, schrijft Pike.

Voor dergelijke verzoeken heeft Apple zelf een tool. Via reportaproblem.apple.com kun je geld terugvragen als je per ongeluk een app hebt gekocht die je niet wilt. Apple bekijkt dan of de aanvraag terecht is, waarna je het geld terug krijgt.

Lees ook: In 6 stappen geld terugvragen in de App Store en iTunes

Geld terugvragen in de App Store

Geld terugvragen kun je niet zo vaak doen als je wilt. Zo gaat Apple misbruik van het systeem tegen. Vraag je heel vaak om restitutie, dan zet het bedrijf je op een zwarte lijst. Maar download je sporadisch een verkeerde app, dan kun je gewoon vragen om het geld terug te laten storten en is er niets aan de hand. Vraag er alleen niet om bij ontwikkelaars.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen