Bedrijf gebruikt ‘geheim poortje’ op de Apple Watch voor accuband

Rutger Otto
4 mei 2015, 8:46
2 min leestijd
Bedrijf gebruikt ‘geheim poortje’ op de Apple Watch voor accuband

Een accessoiremaker heeft verklapt een geheim poortje op de Apple Watch te gebruiken voor een bandje, zodat de drager onderweg zijn Apple Watch kan opladen zonder ‘m af te doen.

Lees verder na de advertentie.

De Reserve Strap

reserve strap 1

Onder één van de band-aansluitingen op de Apple Watch is een klein poortje te vinden dat wordt afgesloten door een klepje met een gaatje. Hieronder zou een 6-pin poortje zitten. De makers van Reserve Strap willen deze gebruiken om hun bandje op aan te sluiten. Het bandje doet dienst als externe accu die je gewoon om te pols kan dragen.

Volgens Reserve Strap gaat het opladen met het bandje sneller en efficiënter dan Apples eigen oplossing. “Onze ontwikkelaars hebben bevestigd dat de 6-pin diagnostische poort onderaan de Apple Watch behuizing gebruikt kan worden om op te laden”, schrijft het team. “De Reserve Strap verkiest deze oplossing boven een magnetische oplossing. Door deze poort te gebruiken kunnen we een betere oplaad-capaciteit beloven die sneller en efficiënter werkt, zonder dat het in de weg staat van Apple Watch-functionaliteit zoals trillingen en hartslagsensoren.”

Prijzig bandje

Zoals gezegd is het poortje niet alleen bedekt door een normaal bandje, maar ook door een klepje wat vastzit. De Reserve Strap levert echter een gereedschapje mee om hem te openen. Het design van de band is er flink op vooruit gegaan, sinds Reserve Strap erachter kwam dat de opening voor opladen te gebruiken was. Hieronder zie je links het nieuwe design en rechts het oude.

reserve strap

Een flink nadeel is wel dat de Reserve Strap flink aan de prijs is. Hij is nu te reserveren voor 249 dollar (222 euro), wat al bijna een halve Apple Watch is. Daarnaast blijft het oppassen met apparaten die je Apple-producten opladen maar die niet van Apple zijn. Vaak sluiten dit soort producten van derde partijen net niet zo goed aan als Apple-varianten.

Lees meer over de Apple Watch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen