Renewd iPhones getest: iPhoned-lezers reviewen refurbished iPhones (ADV)

Redactie
26 mei 2017, 17:00
13 min leestijd

De afgelopen weken hebben drie iPhoned-lezers een refurbished iPhone van Renewd getest. Vandaag delen ze hun ervaringen in drie uitgebreide gebruikersreviews.

iPhoned-lezers aan de slag met Renewd-iPhones

Op 3 mei kozen we drie gelukkige iPhoned-lezers uit de honderden inzendingen voor de Renewd-prijsvraag. Zij mochten aan de slag met een refurbished iPhone 5C, iPhone 5S en iPhone 6 om deze te testen en te houden. Dat hebben Yorick, Eline en Sandra de afgelopen weken intensief gedaan, wat drie originele en vermakelijke reviews oplevert. Hoe bevalt een refurbished iPhone en nog belangrijker: is het een goed alternatief voor een gloednieuw toestel? Lees met ons mee.

Sandra van Hooijdonks: Renewd iPhone 6 review

Renewd iPhone

Ik ben de gelukkige die de refurbished iPhone 6 voor iPhoned mag testen en dat doe ik natuurlijk graag! In mijn review vind je mijn ervaring met de iPhone 6 met 16GB geheugen in de kleur zilver.

De eerste indruk van het product: de iPhone is mooi verpakt! Goed beschermd, mooi doosje en de iPhone wordt geleverd met oplader en kabel. Ook staat er duidelijk aangegeven dat er alleen originele onderdelen zijn gebruikt en krijg je 2 jaar garantie. Bij een nadere inspectie van de telefoon vind ik enkel lichte beschadigingen aan de boven en onderzijde. Persoonlijk vind ik dat helemaal niet storend, het is namelijk echt maar minuscuul. Ook is er met een witte achtergrond een wit vlekje te zien was op het scherm in de linkerbovenhoek. Het is op andere achtergronden dan wit eigenlijk niet zichtbaar en ook als je screenshots maakt van je scherm is het vlekje niet te zien op de foto’s.

Renewd iPhone

De vingerafdrukscanner werkt nog prima evenals alle andere fysieke knoppen. Verder werkt de iPhone zoals je zou verwachten, het terugzetten van gegevens gaat heel makkelijk via iCloud of iTunes. Een kleine struggle had ik hier wel, ik had namelijk een 32GB iPhone 5 en heb dus heel selectief moeten kiezen wat ik mee kon nemen.

Ik vertel jullie graag wat meer hoe deze renewd iPhone me in mijn dagelijks leven beviel. Voor mijn werk ben ik vaak onderweg. De iPhone gaat vaak op vliegtuigstand, ik maak verbinding met verschillende (wifi-)netwerken en ook maak ik heel wat foto’s! Ik heb de iPhone nu een kleine week in gebruik en ik moet zeggen dat hij me prima bevalt! De telefoon werkt heel soepel, touch ID werkt perfect en de telefoon maakt in alle landen waar ik zover geweest ben snel verbinding met het netwerk. De accu gaat makkelijk een tot anderhalve dag mee met mijn gebruik, afhankelijk van hoe lang de telefoon op vliegtuigstand staat.

Renewd iPhone

Mijn grootste verbruikers zijn Facebook, Instagram en Safari. De camera van de iPhone bevalt me bijzonder goed! De foto’s zijn helder, ook van veraf en de flitser werkt goed zodat je ook in het donker nog goede foto’s kunt maken. Al met al ben ik super tevreden over de refurbished iPhone. De enige minpunten zijn de lichte beschadigingen aan de behuizing en het vlekje op het scherm. Een zo goed als nieuwe telefoon dus! Als je wat geld wilt besparen, kan ik het je zeker aanraden. En als allerlaatste bonus: je recyclet een telefoon en bent zo dus ook nog eens goed bezig voor het milieu!

Yorick Bossewinkels: Renewd iPhone 5S review

Renewd iPhone

Ik ben door iPhoned uitgekozen om een Renewd iPhone 5S testen. Renewd is een bedrijf dat iPhones opknapt en je kan deze iPhones als “refurbished” bestellen bij diverse retailers. Donderdag 4 mei kwam de iPhone bij mij binnen. Ik was erg benieuwd naar hoe deze iPhone concurreert tegenover een nieuwe iPhone, dus mijn bevindingen zijn hieronder beschreven!

1.Unboxing: Bij het openen van het pakketje trof ik een stevige kartonnen doos van Renewd aan. Er zit een sleeve om de doos waarop staat beschreven dat ze garant staan voor twee jaar garantie, gebruik van enkel originele onderdelen en premium kwaliteit. Op de achterkant van de doos zit een label met daarop de specificaties van de iPhone. Mijn model betreft dan ook een spacegrijze iPhone 5S met een opslagcapaciteit van 32GB. Eenmaal de doos opengemaakt, trof ik de iPhone als eerste aan. Op de zijkant van de verpakking trof ik de volgende tekst aan: ‘Thanks for giving me a second life, my new best friend!’

De eerste indruk van de iPhone is goed. Het scherm is helemaal krasvrij en ik zie geen verschil met een nieuwe iPhone. Er zit geen beschermfolie aan de voor- en achterkant wat wel het geval is wanneer een nieuwe iPhone wordt aangeschaft. De lader en de Lightning-kabel worden los onderin het doosje geleverd. Op de lader staat een Apple-logo, en de kabel wordt geleverd in een zakje met het Foxconn-label erop. Ze leveren dus ook de originele accessoires mee. Echter, wanneer ik de Lightning-kabel vergelijk met een kabel die ik bij mijn nieuw aangeschafte iPhone geleverd heb liggen voelt deze kabel wel een stukje stugger aan. De kwaliteit van de kabel is echter naar mijn mening prima. Er worden geen oortjes bij de iPhone meegeleverd.

2. Eerste indruk: Na de iPhone uitgepakt te hebben, heb ik de iPhone aan de buitenkant bekeken. De iPhone verkeert in hele goede staat, en er zijn bijna geen gebruikssporen op de iPhone zichtbaar. Een paar minuscule krasjes op het glas aan de achterkant, maar dat is bijna niet te zien (je moet de iPhone al goed in het licht houden om dat ook maar iets te kunnen zien). Je mag er dus vanuit gaan dat de iPhone in dezelfde staat verkeert als een nieuwe iPhone. Ik veronderstel dan ook dat de iPhone een nieuw glas en behuizing heeft gekregen. Als ik in de openingen kijk van de Lightning- en hoofdtelefoonaansluiting zie ik daar iets stof zitten, dus de interne onderdelen zijn naar mijn inziens wel gerecycled.

Renewd iPhone

3. Het opstarten en testen van de onderdelen: Nu ik de behuizing bezichtigd heb, wil ik de iPhone opstarten. Ik houd de aan/uit-knop in, maar de iPhone ging niet aan en liet niks op het scherm zien. Eenmaal aangesloten op het stopcontact verscheen het welbekende ‘Batterij-leeg’ symbool. Dit vind ik wel een groot minpunt, want de iPhone beschikt over een lithium-ion-accu. Wanneer deze batterijen zonder lading zitten (in dit geval compleet leeg) kan dit de capaciteit van de batterijen drastisch naar beneden halen.

Ik weet dan ook niet hoelang ze deze iPhone zonder lading hebben laten liggen maar dat is niet zo handig. Wanneer je een iPhone nieuw koopt, zit er dan ook rond de 50 procent lading op om de accu in goede conditie te houden. Eenmaal opgeladen was het tijd om de iPhone in te stellen. Dat proces verliep soepel. Het verbinden met een wifi-netwerk, het mobiele netwerk en het instellen van Touch ID verliep ook prima. Ik heb de iPhone geconfigureerd als nieuwe iPhone. Daarna was het tijd om all functies van de iPhone te testen: Werkt alles nog zoals het horen moet?

4. De werking van alle functies:

  • Touch ID: De Touch ID sensor werkt prima en detecteert de vinger zoals het horen moet.
  • Scherm: Het scherm ziet er goed uit en heeft een goede witbalans. Naar mijn inziens een origineel scherm.
  • Bluetooth: De iPhone verbindt goed met bluetooth-apparaten zoals je mag verwachten.
  • Wifi: De iPhone heeft een prima wifi-bereik en de websites laden snel.
  • Kompas: Het kompas werkt goed en is accuraat. 3G/4G: Verbinding met het netwerk is stabiel, een prima bereik en de snelheid is ook prima.
  • De lichtsensor: Werkt goed, het scherm past zich goed aan bij verschillende omstandigheden.
  • Luidsprekers en microfoon: Werken goed, geen doffe klank door de microfoon (wat o.a. kan door stof) en ook de luidspreker vertoont geen problemen. Muziek luisteren door de hoofdtelefoonuitgang werkt ook prima.
  • Trilfunctie: Werkt goed

Knoppen en schakelaars: Voelen goed aan, zelfs als nieuw! Het geluidsschakelaartje valt ook goed in de plaats.

  • Opladen: Gaat prima. Ook muziek door de Lightning-poort is geen probleem (bij bijvoorbeeld nieuwe EarPods).
  • Camera: De camera’s functioneren goed en de kwaliteit is ook zoals je mag verwachten van een iPhone 5S.

5. Dagelijks gebruik: Nu alle functies waren getest, was het tijd om de iPhone een tijdje in het dagelijkse leven te gaan testen. Ik heb een aantal applicaties op de iPhone geïnstalleerd en getest hoelang de accu meegaat op een volledige lading. De batterij gaat voor mijn gebruik net een dag mee. Ik gebruik de iPhone dan ook redelijk intensief maar ik merk dat de accu nog in prima conditie is. Een voorbeeld hiervan: een uur YouTube-video’s kijken op gemiddelde helderheid verlaagt het accupercentage van 80 procent naar 65 procent. Een normale daling dus.

Renewd iPhone

Wanneer je apps zoals Kaarten gaat gebruiken, daalt de batterij wel erg snel door gebruik van gps. Ook heb ik de iPhone circa 24 uur standby laten liggen met een volledige acculading. De accu was hierbij gedaald van 100 procent naar 90 procent. Dit komt neer op een standby-tijd van circa 10 dagen, wat Apple ook op de website aangeeft. Hieruit kan ik concluderen dat deze batterij in een prima conditie verkeert, ondanks dat hij zonder lading is geleverd. Helaas is de Lightning-kabel die bij de iPhone zat, defect. De iPhone laadt maar via een kant op wanneer ik de bijgeleverde lader en kabel gebruik, en als ik iets aan het draad beweeg dan verbreekt het contact. Een nieuwe kabel aan de lader gedaan en het probleem was opgelost.

6: Kijkje ‘onder de motorkap’: Als laatste wil ik toch even de iPhone van binnen bekijken: Gebruiken ze ook echt de originele onderdelen zoals geadverteerd? Na het scherm losgemaakt te hebben zag ik dat de iPhone zeer netjes gemonteerd was van binnen en dat de onderdelen er goed uitzien. Ook de batterij is origineel, een foto hiervan heb ik bijgevoegd. Zoals te zien staat er ‘Apple Japan’ op de accu. Je mag dus aannemen dat er inderdaad gebruik is gemaakt van originele (gebruikte) onderdelen in de iPhone. Ook het IMEI-nummer op de behuizing komt overeen met het IMEI-nummer in het systeem, dat betekent dus dat de behuizing en het moederbord bij elkaar zijn gehouden. Ook de Touch ID scanner hoort hierbij samen in verband met de beveiliging.

Eline Moorings: Renewd iPhone 5C review

Renewd iPhone

Dat was wel echt goed nieuws voor iemand die al zeker een half jaar loopt met een telefoon die eigenlijk maar half werkt. De dagen waarop mijn telefoon zonder reden weer opeens uitvalt en besluit de komende uren niet meer aan te gaan zijn eindelijk voorbij!

De eerste indruk
De iPhone lag twee dagen later op mijn bureau. Op het eerste gezicht ziet het er allemaal heel goed uit. Spannend nog even welke kleur het zou zijn en hoeveel geheugen de iPhone zou hebben. De telefoon zit verpakt in een duurzaam ogend doosje met mooi design. De kleur van de iPhone bleek wit, standaard. Met een geheugen van 16GB was ik erg blij, want met minder kun je toch echt vrij weinig. Als ik eenmaal de iPhone in mijn hand heb, valt mij op dat de telefoon zo goed als nieuw oogt. Echter, even rondraaien zag ik toch een kleine beschadiging aan de behuizing op de bovenkant. De iPhone mist, ter hoogte van de vergrendelknop, een stukje van de witte behuizing. Dit is verder overigens echt het enige. Onder de iPhone zit in het doosje een oplader en een pinnetje om je simkaart eruit te halen.

Renewd iPhone

De iPhone in zijn gebruik
De Renewd iPhone lijkt naar behoren te functioneren. Het valt me wel op dat de accu snel leeg gaat en hij rond het middaguur al rond de 50 procent zit. Nu heb ik niks te klagen, aangezien mijn oude iPhone het nog niet eens een halve dag vol hield. Maar ik had er wel iets meer van verwacht, vooral omdat dit een van de redenen is waarom ik over een refurbished iPhone twijfelde. De accu houdt het – zoals gezegd – echt wel langer vol dan mijn oude telefoon, maar zeker geen hele dag. Nu is het echt niet zo dat ik een enorm actieve telefoongebruiker ben die veel apps op haar telefoon heeft. Het enige wat ik doe is een beetje appen, Facebooken, mijn mail checken en surfen op het web. Dat vond ik erg jammer, omdat een accu voor mij het belangrijkste is bij aanschaf van een nieuwe telefoon. Later zag ik wel dat Facebook video’s automatisch afgespeeld werden. Dus ik ga nog even kijken of de accu verbetert wanneer dit niet zo is.

Ook het opladen zorgt voor wat problemen. Nu is het mij niet helemaal duidelijk of het aan de telefoon of aan de oplader ligt. De meegeleverde oplader begaf het namelijk na twee keer laden. Zonde. Vervolgens blijkt dat soms de telefoon een nieuwe oplader ook niet pakt. Na een paar keer proberen lukt het uiteindelijk wel, maar toch… vreemd! Wat betreft de rest van het gebruik van de iPhone, lijkt deze niet af te doen aan een nieuwe. Hij is snel, reageert goed, maakt goede foto’s en video’s, de bluetooth werkt goed en ook de bediening is zoals het hoort.

Renewd iPhone

Al met al, ben ik best tevreden over de kwaliteit van de iPhone. Maar, teleurgesteld ben ik zeker over de accuduur en het feit dat de oplader het al zo snel begeeft. Dus, gelijk aan een nieuwe iPhone is een refurbished iPhone zeker niet, maar ondanks de batterij en een kleine beschadiging aan de behuizing, is er niets mis mee!

De reactie van Renewd

Een refurbished iPhone is een relatief nieuw begrip voor veel consumenten. Samen met iPhoned.nl kwamen we daarom op het idee om lezers een Renewd iPhone te laten testen en verslag uit te brengen. iPhoned functioneerde hier als mysterie shopper zodat de test zo eerlijk mogelijk uitgevoerd werd.

Het merk Renewd onderscheidt zich van andere refurbished aanbieders, omdat wij enkel iPhones leveren met 100 procent originele Apple-onderdelen. Kwaliteit staat bij ons voorop. Dit houdt in dat iedere Renewd iPhone door een Premium Service Provider gecontroleerd wordt op meer dan 70 punten en technisch dus niet van nieuw te onderscheiden is. Ook ziet een Renewd iPhone er zo goed als nieuw uit. Dit betekent dat de iPhone eruitziet alsof deze ongeveer een maand gebruikt is. Het scherm is volledig krasvrij, maar de behuizing kan een enkel krasje bevatten.

We zijn erg blij met de reviews die we ontvangen hebben! Het is goed om te horen dat de reviewers inderdaad benadrukken dat de iPhones voorzien zijn van originele Apple-onderdelen, dat ze er zo goed als nieuw uitzien en dat de iPhones technisch net zo goed functioneren als een nieuwe iPhone. Natuurlijk zijn we ook gelijk aan de slag gegaan met de feedbackpunten wat betreft de Lightning-kabel en de accu. Wij willen benadrukken dat wanneer er aan de iPhone iets niet geheel naar wens functioneert, wij dit meteen oppakken.

Er is daarom direct een nieuwe oplader naar de reviewers opgestuurd. Een Renewd iPhone heeft altijd een originele Apple-accu met een minimale accucapaciteit van 90 procent ten opzichte van een nieuwe iPhone. Mocht de accu toch niet naar wens functioneren, dan checken we dit direct en indien nodig wordt deze door een nieuwe originele accu vervangen. Ook adviseren we altijd om even de persoonlijke instellingen van je iPhone te controleren.

Bij ‘Instellingen > Batterij’ zie je precies welke app verantwoordelijk is voor het grootste batterijverbruik. Zo is het bijvoorbeeld altijd aan te raden om het automatisch afspelen van video’s bij Facebook uit te schakelen. Ook het op zoek gaan naar wifi kan veel van je batterij vragen. Denk bijvoorbeeld aan momenten wanneer er veel opgeslagen wifi punten in de buurt liggen of wanneer je geen sterke wifi hebt.

Natuurlijk is het ook zo dat een nieuwe iPhone 6 een sterkere accu heeft dan een iPhone 5C. Dit is logischerwijs ook bij een refurbished iPhone het geval. Maar dit verschil zie je dan ook duidelijk terug in de prijs. Ben je ook enthousiast geworden over een Renewd iPhone? Of wil je meer informatie? Je shopt een Renewd iPhone onder andere bij Bol.com, Coolblue, Welcom, Telecombinatie en Informatique.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen