‘Renders van iPhone 13 tonen nieuw camera-ontwerp’

Bram Lettenmeijer
13 april 2021, 20:12
2 min leestijd

Nieuwe renders van de iPhone 13 tonen een opvallend nieuw camera-ontwerp. Details over de camera’s zelf worden niet genoemd, maar de afbeeldingen geven ons een beeld van hoe de iPhone 13 eruit zou kunnen zien.

Lees verder na de advertentie.

Nieuw camera-ontwerp voor de iPhone 13

De iPhone 13 krijgt volgens MySmartPrice een nieuw camera-ontwerp op de achterkant. Er zijn nog steeds twee camera’s aanwezig, net zoals op de iPhone 12. Dit zijn vermoedelijk een primaire 12 megapixel-camera en ultragroothoeklens.

De camera’s staan niet langer recht onder elkaar, zoals dat op de iPhone 12 het geval was. In plaats daarvan staan de lenzen schuin onder elkaar. De lenzen bevinden zich nog steeds op een vierkante cameramodule linksboven op de iPhone, die iets boven de rest van de achterzijde uitsteekt.

iPhone 13 render

Wat verder opvalt is dat er geen LiDAR-sensor aanwezig is. Dat betekent waarschijnlijk dat de geavanceerde dieptesensor ook dit jaar alleen op de Pro-modellen van de iPhone te vinden zal zijn. Wel zien we zoals gewoonlijk een flitser en microfoon op de cameramodule.

Kleinere scherminkeping

Geruchten over een kleinere notch op de iPhone 13-serie doen al langer de ronde. Ook deze nieuwe renders tonen een kleinere notch, waarbij de luidspreker boven de camera’s en de Face ID-sensoren te vinden is. Op deze manier weet Apple de scherminkeping een stuk smaller te maken.

In hoeverre we de renders kunnen geloven, is de vraag. Apple werkt doorgaans met meerdere prototypes, die verschillende ontwerpen hebben. Welk ontwerp de uiteindelijke iPhone 13 krijgt, is op basis van uitgelekte afbeeldingen dus lastig te zeggen.

De bron laat verder weten de beelden te hebben ontvangen van ‘bronnen uit de industrie’. Dat is erg vaag, waardoor we de renders met een extra korreltje zout moeten nemen. De afbeeldingen kunnen bijvoorbeeld zijn verspreid door een derde partij, zoals een hoesjesfabrikant.

iPhone 13 wordt dit najaar aangekondigd

De nieuwe iPhones worden waarschijnlijk in september onthuld. Apple lijkt dit jaar wederom vier modellen uit te brengen. De geruchtenmolen rondom de iPhone 13 is al flink op gang gekomen. Het lijkt er bijvoorbeeld op dat alle toestellen een kwalitatief hoogstaand 120Hz-scherm krijgen en een always-on-display.

iPhone 13: 6 verwachtingen voor dé iPhone van 2021

Meer nieuws over Apple:

Bron: MySmartPrice
Bron afbeelding: MySmartPrice
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 12

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen