macOS Ventura komt bijna uit: dit is de verwachte datum

Koen van Ekeren
17 oktober 2022, 10:29
1 min leestijd
macOS Ventura komt bijna uit: dit is de verwachte datum

Nog ongeveer een week, en dan staat er een grote macOS-update klaar. Volgens de betrouwbare Apple-insider Mark Gurman is Apple dan van plan om macOS Ventura uit te brengen.

Lees verder na de advertentie.

Release macOS Ventura

Na het iPhone 14-event beloofde Apple het al: macOS Ventura zou verschijnen in oktober. Een specifieke datum noemde de tech-gigant niet. Nu wordt duidelijker wanneer we het nieuwe macOS-besturingssysteem kunnen downloaden.

Volgens Gurman loopt Apple op schema om macOS Ventura in de week van 24 oktober uit te brengen – volgende week dus. Dit meldt hij in zijn wekelijkse nieuwsbrief. Tegelijkertijd komt dan ook iPadOS 16 voor de iPad uit.

Traditioneel verschijnt een nieuw besturingssysteem op een maandag of dinsdag. Mogelijk kunnen we macOS Ventura dus op 24 of 25 oktober installeren. Vanaf 19:00 uur is de update dan beschikbaar. Het installeren doe je als volgt:

  1. Klik linksboven in het menu op het ;
  2. Kies voor ‘Systeemvoorkeuren’;
  3. Klik op ‘Software-update’;
  4. De Mac bekijkt of er updates zijn. Als macOS Ventura gereed is, verschijnt er een melding. Klik op ‘Update’.

Wil je een mail ontvangen wanneer macOS Ventura en iPadOS 16 uit zijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Nieuwe MacBook Pro

macOS Ventura

Gurman heeft ook nieuws over de nieuwe MacBook Pro. Terwijl de nieuwe iPad Pro-modellen met M2-chip ‘binnen enkele dagen’ worden aangekondigd, laat de lancering van de nieuwe MacBook Pro langer op zich wachten.

Gurman zegt dat de MacBook Pro’s op schema liggen om ‘in de nabije toekomst’ te verschijnen, en merkt op dat Apple nieuwe Macs vaak in november lanceert. Volgens geruchten lijken de MacBook Pro’s veel op hun voorganger. Het belangrijkste verschil is dat ze uitgerust zijn met krachtigere chips. Je kunt ze configureren met de nieuwe M2 Pro- of M2 Max-processor.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu