De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘Eerste opvouwbare iPhone verschijnt op z’n vroegst in 2025’

Koen van Ekeren
4 april 2022, 10:10
2 min leestijd
‘Eerste opvouwbare iPhone verschijnt op z’n vroegst in 2025’

Voorlopig komt er geen opvouwbare iPhone. Volgens de gerenommeerde Apple-analist Ming-Chi Kuo verschijnt de eerste vouwtelefoon van Apple op zijn vroegst in 2025. En dat kan ook een opvouwbare iPad zijn.

Lees verder na de advertentie.

Wanneer verschijnt de eerste opvouwbare iPhone?

Terwijl rivaal Samsung al sinds 2019 opvouwbare smartphones uitbrengt, haast Apple zich niet voor een eerste ‘iPhone Fold’. Eerder meldde analist Kuo dat Apple’s eerste vouwtelefoon in 2024 wordt gelanceerd. Die voorspelling heeft hij nu herzien: de release is pas in 2025 of later.

‘In mijn berichten van vorig jaar schreef ik dat Apple in 2024 een opvouwbare iPhone lanceert, maar nu is het duidelijk dat deze voorspelling moet worden herzien’, schrijft Kuo op Twitter. ‘Ik voorspel dat Apple zijn eerste opvouwbare product op zijn vroegst in 2025 uitbrengt, wat ook een opvouwbare iPad of een hybride van een iPad en iPhone kan zijn.’

Eerst iPad, dan Mac en iPhone

Kuo denkt dat Apple zijn opvouwbare schermen eerst introduceert bij middelgrote apparaten. Momenteel zou Apple testen met een apparaat dat een opvouwbaar scherm van 9 inch heeft. Waarschijnlijk is dit een hybride van een iPad en een iPhone. Ingeklapt heeft het apparaat het formaat van een iPhone; uitgeklapt heeft hij meer weg van een iPad.

Daarna richt Apple zich volgens Kuo op apparaten met grotere opvouwbare schermen. Mogelijk doelt hij op de opvouwbare 20-inch MacBook waar eerder geruchten over gingen. Pas later brengt Apple zijn vouwscherm naar kleinere apparaten, zoals de iPhone.

De tweets van Kuo volgen kort na een bericht van The Elec, waar wordt beweerd dat Apple samenwerkt met LG om een opvouwbaar oled-paneel met ultradun glas te ontwikkelen. Die zijn bestemd voor toekomstige iPads en MacBooks. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu