Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

‘Apple brengt alledrie de 2019 iPhones in september uit’

Wouter Nijsen
13 augustus 2019, 14:43
2 min leestijd
‘Apple brengt alledrie de 2019 iPhones in september uit’

Alle drie de 2019 iPhones, die volgende maand worden aangekondigd, liggen ook in september in de winkels. Dat klinkt logisch, maar de situatie was de afgelopen jaren soms anders.

Lees verder na de advertentie.

‘2019 iPhones liggen in september in de winkels’

Volgens een analist van Wedbush zijn de drie nieuwe 2019 iPhones allemaal in september te koop, zo schrijft 9to5Mac. Dat ligt misschien voor de hand, maar de afgelopen jaren lagen niet alle nieuwe iPhones tegelijk in de winkels. Zo verschenen de iPhone 8 en 8 Plus in 2018 in september, terwijl de duurdere iPhone X pas eind oktober te reserveren was en begin november werd geleverd aan consumenten.

Apple producten duurder

Vorig jaar verscheen de iPhone XR bovendien iets later dan de iPhone XS en XS Max. De XS-modellen waren in september al te koop, terwijl je de XR pas in oktober kon reserveren.

Naar verluidt komt daar dit jaar dus verandering in: de iPhone 11, iPhone 11 Pro (of iPhone Pro) en iPhone 11 Pro Max worden allemaal in september aangekondigd én zijn diezelfde maand te bestellen. Het is nog onduidelijk op welke dag de toestellen precies worden uitgebracht, maar volgens de laatste geruchten vindt de release van de iPhone 11-lineup plaats op vrijdag 20 september.

Aankondiging en release

Toch kunnen we al een goede inschatting maken van de verwachte aankondigings- en releasedatum van de iPhone 11. Het Apple-event vindt doorgaans plaats op de tweede dinsdag of woensdag in september. De woensdag valt dit jaar op 11 september, een dag die Apple waarschijnlijk wil vermijden vanwege de aanslagen die in 2001 plaatsvonden. Een iPhone-event op dinsdag 10 september is daarom een stuk logischer.

Net als voorgaande jaren zal het enkele dagen na de aankondiging mogelijk zijn om de toestellen te bestellen. De pre-orders starten vermoedelijk op vrijdag 13 september, waarna de release een week later (20 september) plaatsvindt. Nederland hoort al een aantal jaar bij de eerste groep landen waar de nieuwe iPhones beschikbaar zijn. Waarschijnlijk is dat dit jaar niet anders en kunnen we de iPhone 11 en nieuwe iPhone XR meteen bestellen.

Verwachting: wanneer zijn de 2019 iPhones in Nederland te koop?

Net als voorgaande jaren geeft iPhoned de nieuwste iPhone weg! Wil jij de 2019 iPhone winnen? Doe dan mee aan onze winactie en check de video hieronder:

Bron: 9to5Mac
Bron afbeelding: Aziz Ghaus
Categorieën: Devices, Geruchten
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 11
Apple iPhone 11
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's