Rekenwidgets mogen weer: Apple draait beslissing terug

Rutger Otto
31 oktober 2014, 8:55
1 min leestijd
Rekenwidgets mogen weer: Apple draait beslissing terug

De populaire iOS-app en widget PCalc kwam gisteren in het nieuws, omdat Apple had besloten dat widgets geen berekeningen mogen uitvoeren. Nu heeft het bedrijf haar beslissing teruggedraaid en mogen rekenwidgets weer.

Lees verder na de advertentie.

PCalc kreeg aanvankelijk te horen dat de app uit de App Store zou verdwijnen als ontwikkelaar James Thomson de widget niet aanpaste. Met de widget kunnen gebruikers rechtstreeks vanuit het berichtencentrum sommen oplossen. Volgens Apple was het echter niet de bedoeling dat widgets berekeningen kunnen maken. Een formule invoeren mag wel, uitrekenen niet.

pcalc

PCalc rekenwidget

James Thomson schreef op Twitter dat hij extreem teleurgesteld was. Ondanks dat PCalc op verschillende plaatsen in de App Store werd uitgelicht en ondanks het feit dat Apple de app eerder nog had goedgekeurd, moest Thomson de app aanpassen. Via Twitter en media kreeg de maker veel steun.

Dat heeft er misschien wel toe geleid dat Apple van mening is veranderd. James Thomson heeft inmiddels laten weten dat de PCalc app en widget tóch in de App Store morgen blijven. “Ik kreeg net een telefoontje van Apple”, schrijft hij op Twitter. “De beslissing is teruggedraaid, ik hoef niets aan te passen aan PCalc.” Dat heeft Apple bevestigd. Andere rekenmachine-apps met widgets lopen eveneens geen gevaar meer.

Snelle berekeningen

De beslissing van Apple om de widget te verbieden was al vreemd, omdat het bedrijf hun eigen calculator als widget aanbiedt in het Berichtencentrum op de Mac. Apps als PCalc zijn handig voor snelle rekensommen terwijl je een andere app geopend hebt. Je hoeft de openstaande app dan niet eerst af te sluiten, maar door het Berichtencentrum naar beneden te vegen, kun je snel wat uitrekenen.

Lees meer over de App Store

PCalc

TLA Systems Ltd.

€ 9,99 via App Store

PCalc
PCalc
PCalc
PCalc
PCalc
PCalc
PCalc
PCalc
PCalc
PCalc
PCalc
PCalc
PCalc
PCalc
PCalc
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu