Vodafone Runners: iPhone 13 nu tijdelijk voor €696!

De (logische) opkomst van de refurbished iPhone (ADV)

Redactie
9 februari 2016, 17:33
4 min leestijd
De (logische) opkomst van de refurbished iPhone (ADV)

Je kunt tegenwoordig niet meer om de refurbished iPhone heen. Althans, als je een zo goed als nieuwe iPhone wenst, maar dan voor een veel lager bedrag. Waar wacht je nog op?

De veranderingen op de smartphonemarkt

De laatste jaren is de smartphonemarkt behoorlijk veranderd, en de verwachting is dat dit nog wel even zo doorgaat. Jaarlijks verschijnen er nieuwe en verbeterde modellen op de markt, waardoor je misschien sneller geneigd bent om een nieuw toestel te kopen en met de hype mee te gaan. Vooral de iPhone is in trek, ondanks het fikse prijskaartje dat aan Apples toptoestel hangt.

iPhone 5C en iPhone 5S

Voor de iPhone 6S betaal je minimaal 750 euro en wil je meer opslag, dan kan dat bedrag flink oplopen. Lang niet iedereen kan dat bedrag ophoesten. Daar komt bij dat de snelle ontwikkelingen op smartphonegebied zorgen voor een groeiend probleem met elektronisch afval. Oude telefoons gaan de prullenbak in en dat is alles behalve duurzaam.

Verwachtingen op de smartphonemarkt

Omdat er zoveel nieuwe toestellen uitgebracht worden, is het logisch dat er weinig échte innovatie op de smartphonemarkt plaatsvindt. Uit onderzoek blijkt dat het aantal nieuw verkochte iPhones mede hierdoor afneemt; de aanleiding om een nieuwe smartphone te kopen neemt af.

De verkoop van nieuwe iPhones loopt ook terug omdat de refurbished iPhone zeer sterk in opkomst is. Dit jaar wordt een groei verwacht van maar liefst 50 procent. De refurbished iPhones nemen langzaam de markt over en verdringen zo de goedkopere telefoons met mindere functies. Natuurlijk logisch gezien de prijzen voor een nieuwe iPhone.

Met een refurbished iPhone bespaar je op hetzelfde type iPhone vaak tot wel 60 procent! Reden genoeg dus om een refurbished iPhone in plaats van een nieuwe iPhone bij Apple aan te schaffen.

Maar wat is refurbished nu eigenlijk?

Refurbished iPhones worden wereldwijd ingezameld via onder andere telecomproviders en verzekeraars. Deze toestellen worden vervolgens schoongemaakt en alle onderdelen die mogelijk kapot zijn, worden vervangen. Ook wordt vrijwel altijd de accu vervangen, net als de behuizing van het toestel.

Volgens de hoogste normen in de markt wordt de data gewist, zodat alle gegevens van eerder gebruik voorgoed van de smartphone verwijderd zijn. Vervolgens wordt het toestel door de fabriek nog op tientallen punten gecheckt en gekeurd.

Kwaliteitsverschillen bij refurbished toestellen

Er zijn verschillende kwaliteiten waarin je een refurbished toestel kunt verkrijgen.

  • Full refurbished: Dit toestel heeft altijd een nieuwe behuizing, knoppen en accu.
  • A-Grade: Dit toestel heeft visueel geen schade, een nieuwe accu en is niet te onderscheiden van een nieuwe smartphone.
  • B-Grade: Er is een minimale visuele beschadiging mogelijk bij dit toestel. Krasjes zijn vaak alleen met een loep te zien. Verder heeft het toestel altijd een nieuwe accu
  • C-Grade: Dit toestel heeft zichtbare gebruikersschade, maar geen valschade. Dit toestel is te vergelijken met de kwaliteit van Marktplaats.
  • D-Grade: Toestel kan flink beschadigd zijn. In het scherm of de behuizing zullen geen scheuren zitten, maar er zullen wel flinke gebruikerssporen aanwezig zijn.

Het prijsverschil heeft alles met de grading te maken. Op internet leveren vrijwel alle aanbieders van refurbished toestellen een C-Grade aan.

iPhone 6 YouTube

Waar koop je refurbished?

Maar waar koop je dan een refurbished toestel? De markt groeit en er zijn veel aanbieders die claimen de beste refurbished toestellen te verkopen. Maar hier zit vaak een groot verschil in de kwaliteit, zowel visueel als inhoudelijk gezien. Zo moet je goed letten op onder andere de onderstaande punten:

  • Kijk uit voor partijen die ‘Chinese rommel’ verkopen;
  • Koop altijd bij een webshop met een Thuiswinkel Waarborg keurmerk;
  • Let op de garantievoorwaarden die de webshop geeft;
  • Kijk goed naar de staat van de toestellen. Zijn deze als nieuw of beschadigd?
  • Controleer kleine lettertjes en de gradings (zie bovenstaand).

Bij refurbishediphonekopen.nl koop je veilig, tegen scherpe prijzen én met 12 maanden garantie refurbished iPhones. Vrijwel alle toestellen zijn direct uit voorraad leverbaar. Deze webshop levert vrijwel altijd full refurbished iPhones, tenzij anders vermeld. In het minste geval wordt er een B-Grade verkocht, ook dit staat duidelijk aangegeven. Bekijk snel het scherpe aanbod en koop vandaag nog jouw refurbished iPhone!

Conclusie: refurbished is als nieuw (en misschien wel beter)

Een refurbished smartphone is niet alleen duurzaam, maar ook nog eens beter voor jouw portemonnee. Wanneer je bij de juiste webshop koopt, ben je ook nog eens verzekerd van de beste kwaliteit en originele onderdelen. Een win-winsituatie dus!

Refurbished iPhone kopen

Ben je overtuigd en wil je een refurbished iPhone kopen, dan vind je hieronder gegarandeerd de laagste prijzen. Alle iPhones worden gratis geleverd en hebben 12 maanden garantie.

WinkelUitvoeringenVanafprijs
iPhone 616GB€524,95Bekijken
iPhone 5S16GB – 32GB – 64GB€344,95Bekijken
iPhone 516GB – 32GB – 64GB€284,95,-Bekijken
iPhone 5C8GB – 16GB – 32GB€244,95,-Bekijken
iPhone 4S16GB – 32GB€184,95Bekijken

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door RefurbishediPhoneKopen.nl. Lees onze disclaimer voor meer informatie.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen