De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Steeds meer mensen kopen een refurbished iPhone – dit betaal je nu

Yannick Chalkiopoulos
25 april 2023, 14:26
2 min leestijd
Steeds meer mensen kopen een refurbished iPhone – dit betaal je nu

De verkoop van refurbished iPhones is het afgelopen jaar sterk gestegen. Ben jij van plan om een refurbished iPhone te kopen? Zoveel betaal je daar nu voor.

Lees verder na de advertentie.

Refurbished iPhones zijn steeds populairder

In 2022 heeft Apple veel meer refurbished iPhones verkocht dan het jaar daarvoor. Refurbished iPhones zijn toestellen die vernieuwde onderdelen hebben gekregen en opnieuw in de markt worden gezet. Het verschil met een tweedehands iPhone is dat je met een refurbished iPhone een ‘zo goed als nieuw’-ervaring hebt én twee jaar garantie krijgt.

Lees ook: Refurbished smartphone populairder dan ooit

Vorig jaar verkocht Apple 16 procent meer refurbished iPhones dan in 2021. Van het wereldwijd totaal aantal verkochte refurbished toestellen was afgelopen jaar maar liefst 49 procent een iPhone. Op de tweede plek staat Samsung met een aandeel van 26 procent. Refurbished iPhones zijn dus populairder dan ooit, maar hoeveel betaal je op dit moment voor zo’n iPhone met vernieuwde onderdelen?

iPhone 12 refurbished

Voor- en nadelen voor Apple bij refurbished iPhones

De hoge verkoop van refurbished iPhones betekent zowel goed als slecht nieuws voor Apple. Doordat veel mensen besluiten om een refurbished iPhone te kopen, worden er minder nieuwe iPhones verkocht. Bovendien verkoopt Apple nog maar een select aantal refurbished iPhones: alleen de iPhone 12– en de iPhone 13-reeks is refurbished te koop bij Apple.

Andere Apple-aanbieders hebben vaak een ruimer assortiment aan refurbished iPhones én vragen een lagere prijs. Hierdoor loopt Apple dus behoorlijk wat inkomsten mis als meer mensen besluiten refurbished iPhones te kopen. Het voordeel is wel dat ook deze mensen gebruik gaan maken van de App Store en bijvoorbeeld iCloud Plus, waardoor Apple alsnog geld verdient aan de nieuwe iPhone-gebruikers.

refurbished iphone

Zoveel betaal je voor een refurbished iPhone

Het kopen van een refurbished iPhone is dus de ideale manier om een iPhone te kopen die zo goed als nieuw is en twee jaar garantie heeft. Voor een refurbished iPhone 14 betaal je nu nog maar € 769,- en voor een iPhone 13 zelfs maar € 589,-. Bekijk hier het overzicht van alle refurbished iPhones:

Wil je de nieuwste iPhone van dit moment hebben, maar vind je de aankoopprijs van een nieuwe iPhone 14 te duur? Check dan onze prijsvergelijker van de refurbished iPhone 14, zodat je zeker weet dat je de telefoon tegen de laagste prijs aanschaft!

Apple iPhone 14 Pro deals

Abonnement Los toestel Refurbished

Apple iPhone 14 Pro

128 GB

5G

Zichtbaar gebruikt

€ 1.014,71

2 dagen

Bekijk bij Backmarket
Backmarket
Bekijk alle deals

Apple iPhone 14 Pro Max deals

Abonnement Los toestel Refurbished

Apple iPhone 14 Pro Max

128 GB

5G

Lichte gebruikssporen

€ 1.148,99

3 dagen

Bekijk bij reBuy
reBuy
Bekijk alle deals

Wil je altijd op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 11
Apple iPhone 11

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu