Redsn0w activeert multitasking op elk toestel

Redactie
12 juni 2010, 11:55
1 min leestijd
Redsn0w activeert multitasking op elk toestel

Vanaf iOS 4 kunnen iPhone 3GS-, iPod Touch 3G en iPhone 4-gebruikers gebruik maken van multitasking op hun toestel. Alle andere iPhones en iPods kunnen hier officieel geen gebruik van maken. Redsn0w brengt hier verandering in, want als je bijvoorbeeld een iPhone 3G met iOS 4 jailbreakt, kan je multitasking activeren. Hier hoef je verder zelf niets meer voor te doen.

Redsn0w kan op dit moment al iOS 4 GM jailbreaken. Als je een oudere iPhone hebt, krijg je vanzelf de optie ‘Enable multitasking’ te zien. Je kan op je iPhone of iPod Touch multitasken als je deze optie aanklikt. Je krijgt na het jailbreaken dan ook gelijk de mogelijkheid om een achtergrond in te stellen voor je springboard. Dit is namelijk ook officieel niet mogelijk op de oudere toestellen.

Goede redenen om multitasking niet te activeren

Apple heeft natuurlijk reden om multitasking niet te activeren op oudere iPhones en iPods Touch. Het werkgeheugen en de processor van deze toestellen is namelijk een stuk slechter dan die van de iPhone 3GS en iPhone 4. Het kan dus zo zijn dat je iPhone of iPod een stuk trager wordt als multitasking aanstaat.

De laatste versie van Redsn0w is te downloaden via de wiki van het Dev Team. Op dit moment werkt deze versie van Redsn0w alleen op Mac OSX.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's