Honkballers Boston Red Sox gebruiken Apple Watch om vals te spelen

Lars Paijmans
6 september 2017, 11:33
2 min leestijd
Honkballers Boston Red Sox gebruiken Apple Watch om vals te spelen

De Apple Watch is niet alleen een uitstekend apparaat om je sportprestaties mee vast te leggen: je kunt hem ook gebruiken om vals te spelen. De Amerikaanse honkbalwereld staat op zijn kop.

Hoe de Boston Red Sox vals speelden met een Apple Watch

Volgens The New York Times hebben de Boston Red Sox misbruik gemaakt van de Apple Watch. Het team staat momenteel op de eerste plaats in de American League East, en zou deze positie deels te danken hebben aan een slimme manier van valsspelen. Paniek in de honkbalwereld dus, want de Red Sox wordt gezien als een van de populairste teams van het moment.

Red Sox Apple Watch

Het werkte zo: omdat het volledige Red Sox-team een Apple Watch draagt, werd het horloge gebruikt om stiekem met elkaar te communiceren tijdens een wedstrijd. De trainer ontving berichten van een collega die buiten het stadion met een camera meekeek. Op die manier werden handsignalen ontdekt van de tegenpartij, zodat voorspeld kon worden welke worp ze zouden gooien.

Deze info werd vervolgens doorgespeeld naar de Apple Watches van de spelers op het veld, zodat ze meteen op de hoogte waren en zich konden voorbereiden. Hierdoor wist de slagman bijvoorbeeld welke worp er aan zat te komen. Hoewel het ontdekken van handsignalen niet strafbaar is, is het niet toegestaan om dit met de hulp van videobeelden en apparatuur te doen.

Gevolgen onbekend

Het is niet de eerste keer dat videobeelden op deze manier gebruikt worden, maar wel dat er vervolgens een Apple Watch aan te pas komt om de info door te spelen. De Boston Red Sox hebben inmiddels toegegeven dat ze dit trucje gebruikten. Welke maatregelen er boven het hoofd van het team hangen is nog niet duidelijk, al blijkt hierdoor wederom dat de Apple Watch meer is dan alleen een smartwatch om je sportprestaties mee vast te leggen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's