Recyclingprogramma van Apple nu ook voor iPhone
Redactie

Het is sinds enige tijd mogelijk om met je iPhone gebruik te maken van het recyclingsprogramma in Nederland. Je kunt nu naast je iPhone ook je iPad in Nederland bij Apple laten recyclen. Als het aangeboden product wordt geaccepteerd, kun je daarvoor een vergoeding krijgen.

Recycling

Het recyclingsprogramma van Apple is in Nederland al langer beschikbaar voor onder meer iMacs en MacBooks. Maar nu zijn er dus ook mogelijkheden voor het laten recyclen van iPhones en iPads. Apple werkt overigens samen met een Engels bedrijf, genaamd Dataserv. Als je van je oude toestel af wil, dan kun je daar nu dus eventueel nog geld voor krijgen. Hoeveel? Dat is afhankelijk van de staat van het toestel.

Geld terug

Voor een intacte iPhone 4S 64GB zonder beschadigingen krijg je bijvoorbeeld een bedrag van 437 euro. Bij waterschade daalt de vergoeding in dit geval al met 100 euro. Heb je een onbeschadigde iPhone 4 16GB, dan kun je rekenen op een bedrag van 211 euro. Je kunt zelf nagaan of jouw toestel ook in aanmerking komt voor het recyclingprogramma en of er nog waarde aan wordt toegekend. Dat kan eenvoudig door het daarvoor bestemde formulier in te vullen.

Via het formulier van het recyclingprogramma krijg je een indicatie van de waarde. Als je toestel echt overleden is, kan eruit komen dat het product niet over een restwaarde beschikt.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.