Placeholder
Redactie

Apple probeert tegenwoordig alles milieubewust te produceren en te verpakken, en dat lukt ze aardig. Alle verpakkingen worden steeds kleiner, zonder dat ze de stevigheid verliezen. Zo ook de iPhone verpakking. Als je een iPhone koopt, en je doet het doosje open, zie je de iPhone liggen in een van plastic gemaakt bakje.

In dit plastic bakje heeft Nathan Barry met een (scherp) mes een inham, waardoor het een houder wordt voor de iPhone. Vervolgens installeerde hij Digital Clock. Deze applicatie kost 79 cent, en zorgt voor een full-screen klok op je iPhone. Je kan kiezen uit verschillende kleuren, verschillende manieren van weergave en een 12-uurs of 24 uurs weergave.

</p>

Om de iPhone nu ook werkelijk als wekker te gebruiken moet je eerst je iPhone helemaal vol laden, helderheid op het laagst mogelijk zetten en de iPhone in vliegtuigmode zetten om de nacht door te komen. Heleaas heb je de volgende dag dan wel een lege iPhone. Je kan natuurlijk ook de oplader in de iPhone steken.

Daadwerkelijk goed voor het milieu?

 Ik denk niet dat het grote stroomverbruik op kan tegen het nietweggooien van het plastic. Om de iPhone alleen al een jaar te gebruiken, ben je al bijna 60 euro aan oplaadkosten kwijt. Als je dan nog van je telefoon de hele nacht het scherm aan laat staan, is het verbruik nog groter.

Conclusie?

De standaard is goed bedacht, goed uitgewerkt, maar niet voor gebruik als wekker. Het doel van het hergebruiken van verpakkingmateriaal is dan weg, omdat de iPhone dan dubbel zo veel stroom verbruikt. Ik zelf heb het wel gemaakt, en hij staat naast mijn computer als een soort dock.

Digital Clock is nu voor 79 cent te vinden in de Apple App Store

[ad#jan]

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.