Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Dit hield Apple in 2015 over aan app-inkomsten

Redactie
6 januari 2016, 16:27
1 min leestijd
Dit hield Apple in 2015 over aan app-inkomsten

Tijdens de kerstvakantie heeft de App Store recordomzet gedraaid. Apple meldt dat in twee weken ruim 1 miljard euro werd uitgegeven aan apps en in-app aankopen.

Lees verder na de advertentie.

Recordomzet App Store

Er is nog nooit zoveel geld uitgegeven in de App Store als tijdens de afgelopen feestdagen. Behalve de recordomzet die in de twee de weken rond de feestdagen (week 52 en week 53) werd gedraaid, werd er ook een ander record verbroken: die van het hoogst aantal verkopen op één dag in de geschiedenis van de App Store. Op Eerste Kerstdag werd het oude record al verbroken, maar een week later (1 januari) werd nog meer winst gemaakt door Apple (omgerekend 131 miljoen euro).

app store steve jobs

En dan te bedenken dat Steve Jobs eigenlijk helemaal geen App Store wilde bij de lancering van de eerste iPhone in 2007. De Store werd in juli 2008 alsnog geopend en bevatte destijds ongeveer 500 apps. Het totaal aantal apps is de afgelopen jaren gestegen tot circa 1,5 miljoen.

57 miljard dollar aan inkomsten

Afgelopen jaar werd er 20 miljard dollar uitgegeven aan downloads voor de iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en Apple TV. Dit is een derde van wat in totaal is gegenereerd aan omzet. Apple zegt zelf al 40 miljard te hebben uitgekeerd aan ontwikkelaars, wat betekent dat Apple zelf zo’n 17 miljard heeft overgehouden aan app-inkomsten in de afgelopen 8,5 jaar. De fabrikant vraagt namelijk 30 procent van de winst in ruil voor een plekje in de App Store. De meeste apps zijn gratis te downloaden en brengen geld op met in-app aankopen.

Zie jij door de bomen het bos niet meer, check dan onze lijst van 50 beste iPhone-apps geselecteerd door de redactie van iPhoned.

Het laatste nieuws over App Store

Bron: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu