‘Apple produceert dit jaar recordaantal nieuwe iPhones’

Gijs Ettes
22 juli 2014, 8:52
1 min leestijd
‘Apple produceert dit jaar recordaantal nieuwe iPhones’

Apple is voornemens om voor het einde van dit jaar tussen de 70 en 80 miljoen exemplaren van de iPhone 6 te produceren. Volgens The Wall Street Journal, dat zijn berichten baseert op bronnen binnen Apple, start binnen een aantal weken de massaproductie van zowel het 4,7 inch als het 5,5 inch-model.

Lees verder na de advertentie.

Hoge verwachtingen

nieuwe iPhones

Voor Apple zou het een recordaantal nieuwe iPhones betekenen. Van de iPhone 5S en iPhone 5C werden ten tijde van de release immers nog tussen de 50 en 60 miljoen exemplaren geproduceerd. Het bedrijf lijkt nog hogere verwachtingen van de iPhone 6 te hebben.

Daarnaast nam iPhone-fabrikant Foxconn onlangs nog 100.000 nieuwe werknemers in dienst en werd er nieuw materieel besteld om de productie van de iPhone 6 op peil te houden. Bovendien zou Apple zijn leveranciers de opdracht hebben gegeven om onderdelen te produceren voor maar liefst 120 miljoen nieuwe iPhones.

‘iPhone 6 release op 19 september’

foxconn robots

Over de release van de iPhone 6 bestaan nog de nodige twijfels. Volgens diverse bronnen is de grotere versie uitgesteld tot begin 2015 als gevolg van productieproblemen. Apple zou namelijk moeite hebben met het nieuwe in-cell touchscreen, alsmede het implementeren van een grotere accu die in de dunnere behuizing past.

Andere bronnen verwachten weer dat beide modellen gelijktijdig op de markt komen, en wel op 19 september. De vanafprijs van Apples nieuwe toptoestel zou 699 euro bedragen.

Lees meer over de iPhone 6

Categorieën: Devices, Geruchten
Device: iPhone 6

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen