‘Apple verwacht recordaantal nieuwe iPhones te verkopen’

Florence Peeters
28 augustus 2018, 15:01
2 min leestijd
‘Apple verwacht recordaantal nieuwe iPhones te verkopen’

Apple verscheept dit najaar waarschijnlijk meer iPhones dan ooit. Een rapport van fabrikanten verklapt dat Apple verwacht eind dit jaar 75 miljoen nieuwe iPhones verkocht te hebben.

Lees verder na de advertentie.

Rapporten: record iPhone-verkoop

De rapporten van iPhone-fabrikanten TSMC en Foxconn tonen een nieuw omzetrecord, wat volgens Digitimes slaat op een hoog productieaantal voor de iPhone XS, iPhone XR en iPhone XS Max.

Het 6,1 inch-model heeft hier volgens de bron het grootste aandeel in. Het nieuwe budgetmodel van Apple gaat naar verwachting rond de 700 dollar kosten.

iPhone 2018 event verwachtingen

Sinds de introductie van de iPhone X is Apples omzet uit iPhones door de hogere prijs omhoog gegaan, maar het aantal transporten vanuit fabrikanten gelijk gebleven.

Dit jaar lijkt Apple meer exemplaren te willen verschepen, voornamelijk van de goedkopere iPhone 2018. Als het bedrijf uit Cupertino daadwerkelijk tussen de 70 en 75 miljoen toestellen verscheept voor het einde van dit jaar, verbreekt dat een oud transportrecord.

Er is namelijk sinds de iPhone 6 en 6 Plus niet meer zo’n hoog aantal gehaald. Het gaan dan om puur het transport van nieuwe modellen, de verkoop van oude modellen wordt hier niet bij meegerekend.

S-modellen

Onlangs werd bekend dat de oled-iPhones, XS en XS Max zich voornamelijk focussen op verbeteringen voor de snelheid en camera’s. Zoals verwacht zijn de drie nieuwe toestellen meer S-modellen, zoals de iPhone 6S en 6S Plus dat ook waren.

In tegenstelling tot de oled-modellen, krijgt de iPhone 2018 een lcd-scherm en geen dubbele camera. Wel krijgt het budgetmodel nagenoeg hetzelfde randloze design. Ook krijgt de telefoon een snelle A12-chip en brengt Apple deze goedkopere iPhone in een serie felle kleuren uit.

Het najaar-event van Apple staat voor de deur, en het belooft één van de drukste in jaren te worden. Bekijk hieronder onze video met verwachtingen voor het iPhone 2018-event.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Digitimes
Bron afbeelding: Gizchina
Categorie: Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XR
Apple iPhone XR
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen