Het zijn weer iDays bij Amac! De grootste Apple sale van Nederland.

Apple en Qualcomm begraven strijdbijl: iPhone krijgt 5G-chips van Qualcomm

Lars Paijmans
17 april 2019, 9:12
2 min leestijd
Apple en Qualcomm begraven strijdbijl: iPhone krijgt 5G-chips van Qualcomm

Na maanden van juridische onrust hebben Qualcomm en Apple een overeenkomst bereikt. Ook gaat Qualcomm vanaf 2020 de 5G-chips voor de iPhone maken.

Lees verder na de advertentie.

Rechtszaak Apple Qualcomm opgelost

Gisteren begon de eerste dag van de rechtszaak tussen de twee bedrijven die al maanden niet met elkaar door een deur kunnen. Maar opvallend genoeg is er voor het einde van deze eerste dag al een overeenkomst bereikt.

Beide bedrijven laten alle aanklachten vallen en Apple zou een geldbedrag naar Qualcomm overmaken. Hoeveel is niet bekend, maar dit zal waarschijnlijk te maken hebben met de 7 miljard dollar die Apple en zijn leveranciers niet betaald hebben in royalties.

rechtszaak Apple Qualcomm

Ook is er een overeenkomst gesloten die zes jaar duurt met de mogelijkheid om deze te verlengen. Hier hoort ook een afspraak bij die stelt dat Qualcomm weer chips gaat leveren aan Apple.

Toen de bedrijven elkaar nog in de haren vlogen, stopte Apple met het gebruiken van Qualcomm-chips in de iPhones en stapte over naar Intel voor alle iPhones die vorig jaar verschenen.

iPhone 2020 krijgt weer Qualcomm-modems

De hernieuwde samenwerking heeft direct grote gevolgen voor de telecommarkt. Een paar uur na de deal maakte Intel bekend volledig te stoppen met de ontwikkeling van 5G-modems, omdat Qualcomm dit stokje van ze overneemt. In plaats daarvan gaat Intel zich richten op de infrastructuur die voor 5G nodig is.

Als we naar alle geruchten kijken zal Apple hier blij mee zijn, want Intel zou moeite hebben om aan de kwaliteitseisen te voldoen en had ook moeite om de deadline van 2020 te halen. Qualcomm is ondertussen de marktleider als het om 5G modems gaat.

Om nu nog de chips voor de iPhone 2019 te maken is te laat, dus daarom zullen iPhones vanaf 2020 weer op Qualcomms modems draaien.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Businesswire
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen