De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

RearVision: 50+ ex-Apple medewerkers bouwen slimme auto-camera

Lars Paijmans
21 juni 2016, 17:15
2 min leestijd
RearVision: 50+ ex-Apple medewerkers bouwen slimme auto-camera

Een grote groep van meer dan vijftig ex-Apple medewerkers is Pearl gestart. Deze startup gaat de RearVision op de markt brengen, een slim nummerbord waarmee je met de hulp van je iPhone achter je auto kunt kijken.

Lees verder na de advertentie.

RearVision verandert je iPhone in een achteruitkijkspiegel

De ingebouwde camera’s van de RearVision maken via Bluetooth verbinding met je iPhone. Zo krijg je een 180-graden videofeed vanuit het oogpunt van je nummerbord, zodat je precies weet wat er zich achter je auto afspeelt.

Dit komt natuurlijk van pas bij het inparkeren, maar kan ook van pas komen voor gezinnen met jonge kinderen die regelmatig op de oprit te vinden zijn. Zodra je achteruit rijdt schakelt je iPhone automatisch over naar een live feed van de camera, en ingebouwde sensoren houden je op de hoogte als er een andere auto of voetganger langskomt. Een speciaal (harder) alarm laat weten dat je direct op de rem moet gaan staan.

Naast de camera komt het product met een dongel die onder meer de snelheid van de auto registreert. Volgens de makers is de batterijduur geen probleem, omdat de uitbreiding voor het nummerbord via zonne-energie opgeladen kan worden. Overige energie van een zonnige dag kan een maand lang opgeslagen worden.

RearVision werkt zelfstandig

Zodra je begint met rijden schakelt RearVision automatisch over naar een Home Screen, dat je naar eigen smaak kunt vullen met apps als Google Maps, Kaarten, Spotify en Apple Music. Pearl richt zich met de RearVision op eigenaren van oudere auto’s, die er hierdoor alsnog geavanceerde functies aan toe kunnen voegen.

De RearVision is vanaf vandaag alvast te bestellen voor $499,-, al worden de eerste exemplaren vooralsnog exclusief in Amerika geleverd. Het installeren moet vooral erg simpel blijven; je hebt er alleen je iPhone en een schroevendraaier voor nodig. Wie weet had dit een mooie functie voor de auto geweest waar Apple mee bezig zou zijn, als deze vijftig medewerkers ten minste nog bij Apple zouden werken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu